HOSTESLER DEĞİL, USTALAR ANLATSIN !

Edirne'nin turizm elçilerinden Şekerlemeci Arif Meriç, 25-28 Ocak Tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan EMITT Fuarı'nda, Edirne'den gidecek olan ürünlerin, işin ustaları tarafından anlatılması gerektiğini ifade etti.

HOSTESLER DEĞİL, USTALAR ANLATSIN !

Edirne'nin turizm elçilerinden Şekerlemeci Arif Meriç, 25-28 Ocak Tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek olan EMITT Fuarı'nda, Edirne'den gidecek olan ürünlerin, işin ustaları tarafından anlatılması gerektiğini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ocak 2018 Pazartesi 10:19
HOSTESLER DEĞİL, USTALAR ANLATSIN !

    Turizm konusunda dünyanın en büyük 5 fuarından olan EMITT 25-28 Ocak tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek. Edirne'nin diğer Trakya illerinden bağımsız olarak katılacağı fuar konusunda Edirne'ye turizm konusunda büyük değerler kazandıran Şekerlemeci Arif Meriç'ten bir öneri geldi. Meriç, fuara katılacak olan Edirne'nin ünlü ürünlerinin, ustaları tarafından anlatılması gerektiğini ifade etti.     
    “ORADAKİ HOSTESLERİN ANLATMASINI KINIYORUM”
    Meriç, fuara giden ürünlerin kendi ustaları tarafından ziyaretçilere anlatılması gerektiğini vurgulayarak, “EMITT Fuarının 22'incisinin düzenlenecek. Biz 22'ye aşığız, biz de bir Edirneli olduğumuz için plaka numaramız olduğundan aşığız. Bu seneki EMITT fuarında Trakya illerinin dışında yalnızca Edirne standının açılması çok büyük şanstır. Fuarlara gitmek para kazanmak için değildir, para kazandırmak içindir. Ben bir Edirneli esnaf olarak buradan sesleniyorum. Bütün yetkililere, madem bir malı yapan bilir, o zaman yapan konuşsun. Siz oraya ürün götürerek Perabet oradaki hosteslerin eline verip bu efendim Edirne'nin Deva-i miski efendim bu Edirne'nin kurabiyesi deyip anlatamazsınız. Bunları yapanlar gidecek, orada o ürünün başında olacak. Bununla beraber gelene ikram edecek ettiğini de anlatacak. Ben Edirneli İşletmeci Arif Meriç olarak,  bir kazan ya da iki kazan sorun değil Deva-i miski getirerek gelene geçene tarihimizi anlatalım. Bunlar için para istemiyorum, paranın peşinde değil, Edirne'ye para kazandıralım. Fuara gitmenin anlamı tanıtım yapmaktır. Bütün meslektaşlarıma da sesleniyorum, ben ne para ne de pul istemiyorum. Oraya üreticiler olarak gidelim, bu yaptığımız Edirne'ye özgü ürünleri biz anlatalım. Oradaki hosteslerin Deva-i Misk'i anlatmasını ben kınıyorum. Ne anlatabilir ki ziyaretçilere anlatamazlar. Diğer kurumlardan ve müdürlüklerden gelenler bunları anlatmak zorunda değiller. Şehrimizin tarihini ve güzelliklerini anlatacaklar. Bu üretimi yapanların orada olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 
    “ANLATALIM Kİ, TANITIMA KATKIDA BULUNALIM”
    İşin ustalarının ürünlerin başında durarak bilgi vermesi gerektiğini ifade eden Meriç, “Geçen yıl deva-i misk helvası yapıldı içine süt katılarak ikram edildi. Ben de sıraya geçerek bana ikram edilen deva- i miski aldım, o esnada bana veren hostese sordum, 'Bu nedir?' dedim. O da sütlü Deva-i misk diye cevap verdi. 'Manası nedir?' diye sordum, 'Ben o kadar bilmiyorum' dedi. 'Nerelisin?' diye sordum, hostes kızımıza 'Ben Mardinliyim' dedi. Şimdi bu devayı yapan Edirneli ise o usta oraya gelerek o ürünü anlatacak. Eğer gelmiyorsa rezillik onundur. Ben bundan yana üzgünüm. Gelsin Edirne'de kaç tane usta varsa 10-15 tane ona göre orada otursun. Biz orada gerekenleri anlatalım ki tanıtıma katkıda bulunalım. Ben Edirne'ye kazandırılmanın hesabını yapıyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.