MÜHENDİS VE MİMARLAR HAK ARAYIŞINDA

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMO), mimarların, mühendislerin emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirterek, hükümetten beklentilerini sıraladılar.

MÜHENDİS VE MİMARLAR HAK ARAYIŞINDA

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMO), mimarların, mühendislerin emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirterek, hükümetten beklentilerini sıraladılar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Mayıs 2022 Cumartesi 06:09
MÜHENDİS VE MİMARLAR HAK ARAYIŞINDA

Dün Saraçlar Caddesinde toplanan mimar ve mühendisler emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getirerek, emeklerine sahip çıkmak için sahaya indiklerini vurguladılar.

Basın açıklamasını TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Egemen Kurtdere okudu. Kurtdere, uzun yıllardır sistematik olarak uygulanan neoliberal politikalar sonucunda, kamuda çeşitli statülerde çalışan ve farklı ücretler alan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ekonomik ve sosyal koşulları, üstlendikleri sorumluluklara ve almış oldukları eğitime uymayan bir düzeye gerilediğini ifade etti. Kamudaki mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki iş alanlarının daraltıldığını da ileri süren Kurtdere, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ücretli çalışan meslektaşlarımızın çalışma koşulları kriz derinleştikçe daha da zorlaşmaktadır. İşten çıkarılma tehdidini her zaman yanı başında hisseden meslektaşlarımız kriz koşullarında ilk gözden çıkarılacaklar listesinde bulunuyor. İşsizlik tehlikesi; düşük ücretlerle esnek, güvencesiz ve sağlıksız koşullarda çalışma mecburiyetinin hatırlatıcısı olarak meslektaşlarımız üzerinde açık bir tehdit oluşturuyor.

Ücretlerimiz enflasyon karşısında giderek eriyor ve yaşam standardımız dibe doğru çekiliyor. İşsiz kalma, mühendis emeğinin değersizleşmesi ve niteliksiz işlerde istihdam edilme meslektaşlarımızın en önemli sorunu haline gelmiş durumda. Nitelikli bir eğitim alan, köklü üniversitelerden iyi derecelerle mezun olmuş birçok genç meslektaşımız, mesleki, maddi ve sosyal tatminsizlik nedeniyle geleceğini yurt dışında arıyor. Emeğimize ve mesleğimize sahip çıkacağız.”

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.