NEREDEYSE, KİRALIK EV KALMADI

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Edirne’de neredeyse kiralık evin kalmadığını ifade ederek, üniversite öğrencilerinin ellerini hızlı tutması gerektiğini bildirdi.

NEREDEYSE, KİRALIK EV KALMADI

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, Edirne’de neredeyse kiralık evin kalmadığını ifade ederek, üniversite öğrencilerinin ellerini hızlı tutması gerektiğini bildirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Eylül 2021 Cuma 06:04
NEREDEYSE, KİRALIK EV KALMADI

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, gazetemize yaptığı açıklamada, tüm dünyada yaşanan pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl okulların kapalı olduğunu ve üniversite öğrencilerinin de bir yıl boşuna kira vermektense kiraladıkları evleri boşalttığını hatırlattı. Bu nedenle bir iki ay öncesine kadar kentte çok sayıda kiralık evin bulunduğunu hatırlatan Feda, “Edirne’de 1.5 yıldır kiralık evlerde bir durgunluk vardı. Her emlakçının elinde 40-50-60 anahtar mevcuttu. Ancak okulların açılacağı açıklanmasıyla öğrenciler Edirne’ye akın etiler ve çok kısa bir sürede bütün evler şu an tutuldu. Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra yeni üniversite kazanan öğrencilerimiz, bu ev arayışı, yurt arayışına yöneldiler. Ancak Edirne’de kısıtlı ev olduğundan eski öğrencilerin evleri tutması nedeniyle yeni öğrenciler ev sorunu yaşayacaklar” diye konuştu.

KİRALAR ARTTI

Üniversite öğrencilerinin velileri pandemi nedeniyle sosyal mesafenin korunacağı evleri tercih etiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Öğrenci velileri daha çok evleri yöneldiler. 1+1, 2+1, 3+1 evleri yöneldiler. Bu talepten dolayı ev fiyatları da buna istinaden artmış durumda. Pandemi döneminde okulların açılması kararından önce 800 ile bin lira olan 1+1 evlerin kiraları bin 200, bin 300’e, 2+1 evler bin 600-2000 liraya, 3+1’ler de 2 bin 500 ile 3 bin lira arasında rakamlara ulaştı. Ama o rakamları verecek olan öğrencinin olmasına rağmen şu anda kiralık ev sorunu var. Öğrenciler ev bulmakta zorlanıyor.

ŞUAN TAM YATIRIM ZAMANI

Şu anda yatırım yapacaklar, 1+1 ev almalarında fayda var. Hazır kiracılı, getirisi olan bankadaki faiz lobisine kanmasınlar. Bir iki ay sonra faizler düştüğünde ev fiyatları artacağından bu evleri bu fiyatlara alma imkanları yok. Şu an bankada parası olan bunları gayrimenkul şekilde ev almaları konusunda yönlendirmelerinde fayda var. Ev almanın da tam zamanı.

DÜĞÜNLERDE KİRALIK EV TALEBİNİ ARTTIRDI

Birde pandemi nedeniyle düğünler yapılamamıştı. Bu düğünler yapıldı ve yeni aileler kiralık evlere geçtiler. Çok büyük bir yığılma oldu. Şu anda tayin dönemleri de olduğundan yeni gelen memurlar da evleri tutuğundan, Edirne’de 3+1 ev sıkıntısı çok büyük. Şu anda talepten ötürü emlak piyasasında bir kitlenme oldu.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.