OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ESERLERİ SERGİLENDİ   

Edirne 2. Beyazıt Özel Eğitim  ve Uygulama  merkezi öğrencilerinin el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ESERLERİ SERGİLENDİ   

Edirne 2. Beyazıt Özel Eğitim  ve Uygulama  merkezi öğrencilerinin el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Nisan 2018 Pazartesi 19:49
OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ESERLERİ SERGİLENDİ   

2. Beyazıt, Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Göksel  Candan  Nisan ayı Otizm Farkındalık haftası kapsamında  öğrencilerin eserlerinden oluşan bir sergi açtıklarını belirterek, “Nisan ayı içersinde Bahsine buna benzer çeşitli etkinliklerimiz olacak. Sağ olsun velilerimiz de sergimize geldiler sabah 10.00 da başlayan sergimiz saat 15.00 kadar devam ediyor. Sergimizde  öğrencilerimizin yaptıkları el sanatları ürünleri. Seramik, ahşap boyama, gibi ürünlerimiz sergileniyor. Öğrencilerimiz bunların tamamını yapamasa da yapılmasında büyük emekleri var. Bizim 20 öğrencimiz bulunmaktadır. Sağ olsun velilerimiz sergimize büyük ilgi gösteriyor. Bu öğrencilerimiz ağır düzeyde otizmli. Ülkemizde otizmde artış görülüyor. Bu durumda olan çocuklarımızın küçük yaşlarda eğitim almaları gerekiyor. Ne kadar çok eğitim alırlarsa toplumla uyum sağlamaları o oranda artmış olur. Bizim okulumuzun amacı da bu” dedi.

OTİZM NEDİR

Otizm yaşam boyu  süren , gelişimsel bir hastalıktır.Bireyin başkalarıyla ve çevresindeki  dünya ile  iletişim kurma  şeklini etkiler. Günümüzdeki otizmin görülme sıklığı  88 çocukta  bir çocuk olarak tahmin ediliyor.

Erkek çocuklarında görülme oranı  kız çocuklara göre iki  ile  beş kat  daha fazla olarak gerçekleşir. Amerika’da yaşayan 68 çocuktan birinde otizm görülür. 42 kız çocuktan ve 189  erkek çocuktan  birinde otizm  görülür. Otizm sadece çocukları etkilemez. Son kırk yılda otizm vakalarında 10 katı  artış görüldü. Bu artışın devam etmesi bekleniyor.

OTİZMİN BELİRTİLERİ

Çocuklarda tekrarlayan davranış ve rutinler. Otizmli çocuklar aynı yemeği yemek, aynı kıyafetleri giymek ve aynı oyunları oynamak isterler. Otizmli çocuklar her şeyin alıştıkları şekilde kalmasını isterler En ufak bir değişikliğe şiddetle karşı çıkarlar, tanıdık eşyalara bağlılık gösterirler. Ritüelleri vardır, stereotipik tekrarlayan el hareketleri ya da kendini iki yana sallama gibi bazı davranışları bulunur.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.