PEKCANLI, “SEÇİM ADİL DEĞİLDİ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Genel Milletvekili seçimi sonrasında bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Pekcanlı “Edirne’de de ülkedeki gibi adil olmayan bir seçimle karşıya karşıya kaldık. Bundan sonra da CHP olarak milletin hukukunu sonuna kadar savunacağız.” Dedi.

PEKCANLI, “SEÇİM ADİL DEĞİLDİ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Genel Milletvekili seçimi sonrasında bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Pekcanlı “Edirne’de de ülkedeki gibi adil olmayan bir seçimle karşıya karşıya kaldık. Bundan sonra da CHP olarak milletin hukukunu sonuna kadar savunacağız.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Haziran 2018 Çarşamba 10:05
PEKCANLI, “SEÇİM ADİL DEĞİLDİ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Genel Milletvekili seçimi sonrasında bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Eşit olmayan şartlarda zor bir seçim atlattıklarını belirten Pekcanlı “Bu seçimde Millet İttifakı olarak Edirne’de başarı elde ettik. Millet İttifakı olarak 4 milletvekilinden 3’ünü kazandık. Kendi içimizde ittifakta oy kayması oldu. CHP’nin 2015 seçimlerine göre yüzde 9, yüzde 10 oy kaybı oldu. Bu oy kaybı da ittifakla alakalı. 2015 seçimlerinde böyle seçim yoktu, İYİ Parti yoktu. Biz İYİ Parti’nin seçimlere girmesi için 15 milletvekilimizi yolladık. Edirne’de kayan oylara baktığımızda da CHP’nin oylarının bir kısmının ciddi anlamda İYİ Parti’ye kaydığını gördük. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Edirne başarılı bir performans sergiledi. Sayın Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce Edirne’de yüzde 55.64’lük bir başarı elde etmiştir.” Diye konuştu.

7085 GEÇERSİZ OY

Edirne’de Milletvekili Seçimlerinde 7085 geçersiz oy olduğunu vurgulayan Pekcanlı  “Basın toplantısı bu günü bırakmamızın sebeplerinden bir tanesi de 7085 geçersiz oya itiraz etmemiz oldu. Çünkü yeni bir sistemle seçime girildiği için vatandaşlarımızın da aklı karıştı. 7 bin geçersiz oy ciddi bir oy. Biz 4700 civarında oyla üçüncü milletvekilini kaçırdık. 7 bin oy ciddi bir oy. 4 büyük ilçemizdeki bu geçersiz oyların hepsine itiraz ettik. Seçim kurulları bu değerlendirmeyi yapacaktır. Edirne’de de ülkedeki gibi adil olmayan bir seçimle karşıya karşıya kaldık. Bundan sonra CHP olarak milletin hukukunu sonuna kadar savunacağız. Meclisin itibarını insanların bize verdiği destekle sonuna kadar koruyacağız ve vatandaşların hakkını korurken şu an hakikatten güç olan vatandaşlarımızın ekonomisini de sonuna kadar koruyacağız.” Dedi.

“ADİL OLMAYAN BİR YARIŞTA BİZLERLE YARIŞTIĞINA İNANAN İNSANLARI TEBRİK EDEMEM”

Bütün milletvekillerini kutlarken sadece AKP’yi kutlamadığını belirten Pekcanlı “Bütün milletvekillerimizi kutladım, İYİ Parti milletvekili Orhan Çakırları da aradım. Sadece Adalet Kalkınma Partisi’nin ne il başkanını tebrik ettim, ne milletvekilini tebrik ettim. Tek adam rejimini savunan, Cumhuriyet değerlerini ayaklar altına almaya çalışan bir zihniyetin hiçbir şeyini tebrik etmeye niyetim yok. Böyle adil olmayan bir yarışta bizlerle yarıştığına inanan insanları tebrik edemem. Adaletli olan her şeyi tebrik etmek boynumuzun borcudur ama biz seçimlerde hiç adil olmayan şartlarla karşı karşıya kaldık. Bu şartlarda CHP yüzde 45 ile Türkiye üçüncüsü olma kimliğini korudu.

“AMACIMIZ 9 BELEDİYENİN TAMAMINI ALMAK”

Bu saatten sonraki tek hedeflerinin CHP’nin mevcut belediyelerini ve belediye başkanlarını korumak olduğunu söyleyen Pekcanlı “Bundan sonraki amacımız önümüzdeki yerel seçimlerde Edirne ilindeki 9 belediyenin tamamını almak. Partililerimiz gönüllerini rahat tutsunlar yerel seçimlere de bu kadar iddialı gireceğiz.” Dedi

“KİMSEYE BURADA AVUCUMUZUN İÇİYLE BELEDİYE VERMEYE NİYETİMİZ YOK”

AKP’nin kurulduğundan beri Edirne Belediyesi’ni alma gibi bir hedefleri olduğunu söyleyen Pekcanlı “CHP’nin de burayı vermeme gibi bir hedefi var. CHP’nin yıkılmayan ve en büyük kalesi Edirne’dir. Kimseye burada avucumuzun içiyle belediye vermeye niyetimiz yok. Belediye seçimleri çok farklı olur.” Dedi

Pekcanlı,  geçtiğimiz yerel seçimde Edirne Belediyesi’ni yüzde 36’lik bir oyla alan Recep Gürkan’ın bu sefer Edirne Belediyesi’ni yüzde 60’lık bir oy oranıyla alacağını da iddia etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.