PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU!

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan pidede, fiyatlar belli oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20’lik bir artış uygulanan 350 gram pide, bu yıl 3 liradan satılacak.

PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU!

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan pidede, fiyatlar belli oldu. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 20’lik bir artış uygulanan 350 gram pide, bu yıl 3 liradan satılacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Nisan 2019 Cumartesi 08:20
PİDE FİYATLARI BELLİ OLDU!

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı yaklaşıyor. Ramazan Ayı deyince akla ilk gelen yiyeceklerden olan pidede de fiyatlar belirlendi. Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kemal Cingöz, bu yıl yüzde 20’lik bir artış uygulandığını ve 350 gram pidenin 3 liradan satılacağını söyledi.

“EDİRNE AVANTAJLI”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, turizm sezonunu değerlendirerek, “9’uncu Bando ve Ciğer Festivali’ni yaşıyoruz. Tabi turizm döneminin de içine girdik. Turizm sezonuna baktığımızda, insanlarda ciddi bir ekonomik daralma var. Geçen yılla, bu yılki fiyatları karşılaştırdığımızda tüm ürünlerde en az yüzde 60, en çok yüzde 150 civarında bir artış olduğunu görüyoruz. Bu durum vatandaşın alım gücünü de eksiltiyor. Turizm, para harcamayla canlanır. Edirne bu konuda avantajlı bir şehir. Edirne açısından baktığımızda, özellikle yabancı turistlerin şehrimize gelmesi sebebiyle, turizm sezonunun hareketli geçeceğini düşünüyorum.” dedi.

“YÜZDE 20 ARTIŞ OLDU”

Cingöz, Ramazan Ayı’nın vazgeçilmez yiyeceklerinden olan pide fiyatları hakkında da bilgi vererek, “Pide fiyatları belirlendi. Geçen yıl 350 gram pide 2,5 liraydı, bu yıl 3 lira olarak belirledik. Yüzde 20 gibi bir artış söz konusu. Ekmek konusuna gelecek olursak, yeni buğday fiyatları belirlenmeden ekmeğe bir fiyat farkı vermeyi düşünmüyoruz. Fırıncı esnafımızla görüştüğümüzde, fiyatların artmasını istiyorlar ama henüz Türkiye’nin birçok yerinde olmayan fiyat şu anda Edirne’de uygulanıyor zaten. Harmanda buğday fiyatlarında ciddi anlamda artış görülmesi durumunda, ekmek fiyatlarını da yeniden değerlendiririz.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.