SANAYİLERE 'CAM FİLMİ' AKINI!

Araçlarda cam filmine yasak gelmesi ve araç muayenelerinde de cam filminin 'ağır kusur' dan sayılarak cam filmi bulunan araçların muayeneden geçememesi, araç sahiplerini harekete geçirdi. Araçlarında cam filmi olan kişiler, sanayilere akın ederek cam filmlerini söktürüyor.

SANAYİLERE 'CAM FİLMİ' AKINI!

Araçlarda cam filmine yasak gelmesi ve araç muayenelerinde de cam filminin 'ağır kusur' dan sayılarak cam filmi bulunan araçların muayeneden geçememesi, araç sahiplerini harekete geçirdi. Araçlarında cam filmi olan kişiler, sanayilere akın ederek cam filmlerini söktürüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Kasım 2017 Cuma 09:46
SANAYİLERE  'CAM FİLMİ'  AKINI!

    Araçlarda cam filmlerinin yasaklanmasına dair yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından, araçlarında cam filmi olan kişilere 427 lira ceza kesiliyor. Ayrıca araç muayenelerinde cam filminin 'ağır kusur' dan sayılarak, cam filmi olan araçların muayeneden geçememesi, vatandaşları sanayi sitelerine akın ettirdi. Oto cam dükkanı sahipleri işlerin çok yoğunlaştığını belirtirken, araçlarından cam filmini söktürmek isteyen sürücüler ise ortalama 150 lirayı gözden çıkarıyor. 
“CAM FİLMİ SÖKÜMÜ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”
Edirne Sanayi Sitesi'nde oto cam üzerine iş yeri sahibi olan Enver Sonterler, araçların hemen hemen yüzde 50'sinde cam filmi bulunduğundan dolayı işlerinin yoğunlaştığını söyleyerek, “Araçlar artık muayeneden de geçemiyorlar. Cam filmi ağır kusur olarak gösteriliyor. O yüzden şu anda tamamen cam söküm işini yapıyoruz. Talep çok yoğun çünkü halihazırda bulunan 10 araçtan 5'inde cam filmi var. Sekabet Bu yüzden camlardan film sökümü işi de yoğun şekilde devam ediyor.” dedi.
“ZARARINDAN ÇOK YARARI VARDI”
Araçlarda bulunan cam filmlerinin zarardan çok yararının olduğunu ifade eden Sonterler; “Cam filmlerini insanlar güneşten koruma amaçlı taktırıyorlardı. Araçların içlerindeki döşemeleri koruma amaçlı yapıyorlardı. Aynı şekilde çocuklarını koruma amaçlı yapıyorlardı. Tabi güvenlik boyutu da var bunun, güneşin ışınlarını kırma boyutu da var. Aslında zararından çok faydası olan bir ürün ama karar bu şekilde. 5-6 ay öncesinde serbest bırakılan bir şey, tekrar yasaklandı. Kesin bir yasaklanma açıklaması da yok.” İfadelerini kullandı. 
“2 KELEBEK CAMINDAN DOLAYI MUAYENEDEN GEÇEMEDİ”
2 kelebek camında cam filmi bulunan bir müşterisinin muayeneden geçemediğini de anlatan Sonterler; “Şu an bütün renk tonlarının arada ayrım yapmadan hepsini söktürüyorlar. Örneğin, dün bir müşterim geldi. Öğlenden sonraki bir muayenede 2 tane kelebek camında cam filmi olduğu için söktürtmüşler. '2 kelebek camında olduğundan dolayı muayeneyi yapmıyoruz ağır kusur, git söktür gel' demişler.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 03.11.2017 09:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.