TASMALI, “OKULLARIN AÇILIŞINDA MUHTARLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR”   

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, okulların açılması öncesi  yaptığı açıklamada, Edirne’nin bir öğrenci kenti olduğunu,  öğrencilerin ilgisinin devam etmesi için Edirnelilere de büyük görevler düştüğünü,  başka illerden gelen öğrencilere halkın ve ev arayanlara ev sahiplerinin gerekli kolaylığın göstermesi gerektiğini söyledi.

TASMALI, “OKULLARIN AÇILIŞINDA MUHTARLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR”   

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı, okulların açılması öncesi  yaptığı açıklamada, Edirne’nin bir öğrenci kenti olduğunu,  öğrencilerin ilgisinin devam etmesi için Edirnelilere de büyük görevler düştüğünü,  başka illerden gelen öğrencilere halkın ve ev arayanlara ev sahiplerinin gerekli kolaylığın göstermesi gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Eylül 2019 Pazartesi 07:33
TASMALI, “OKULLARIN AÇILIŞINDA MUHTARLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR”   

           Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı ,okulların açılması öncesi  yaptığı açıklamada, Edirne’nin bir öğrenci kenti olduğunu  öğrencilerin ilgisinin devam etmesi için Edirnelilere de büyük görevler düştüğünü  başka illerden gelen öğrencilere halkın ve ev arayanlara ev sahiplerinin gerekli kolaylığın göstermesi gerektiğini söyledi.

      Tasmalı konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Bilindiği gibi önümüzdeki hafta 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlıyor. İlk olarak ilk öğretim okulları açılıyor, daha sonra üniversite öğretime başlıyor. Arzumuz öğrencilerin okullarına sevgi ile bakmalarını sağlamamız lazım. Bu arada yapılan zamlarla  öğrencilerimizin okul masrafları özellikle dar gelirliler için  büyük masraf oluşturuyor.

   Diyebilirim ki, bu eğitim öğretim dönemi zor bir dönem olacak. Bilindiği gibi Trakya Üniversitemiz her yıl daha da gelişen ülkemizdeki sayılı üniversiteleri arasında  yer alan bir okulumuz oldu.  T.Üniversitesi’nin öğrencilerinin artmasında ilimizdeki huzurlu ortamın da etkisi  büyüktür. Öğrenciler böyle huzurlu şehir olduğu için Trakya Üniversitesini tercih ediyorlar. Bu yıl da öğrenci verileri muhtarlarımıza da geliyor  kalacakları kiralık ev ve yurt arıyorlar” dedi

 VELİLER ÖĞRENCİLERE YER BULMADA SORUN YAŞIYOR

 Velileri Edirne’de öğrencilerin kalacakları yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Tasmalı, “ Bu konuda halkımıza da büyük görevler düşüyor.

   Edirne halkı misafirperverdir. Bölgemiz ekonomisine büyük katkı sağlayan ilimizin adının duyurulmasına katkı yapan üniversitemizin geleceği ve daha da gelişmesi için Edirne’deki ev, apart ve yurt sahipleri öğrencilere karşı biraz insaflı davranmaları  kendilerine yardımcı  olmaları gerekiyor. Bu aynı zamanda Edirne ekonomisine de katkı yapacaktır

    Bunun için halkımızın çok duyarlı olması gerekiyor.Her şeyi para olarak değerlendirmemek lazım. Edirne’nin geleceğini de düşünmek zorundayız. buradan mutlu olarak ayrılan öğrenciler gittikleri yerlerde  Edirne’nin  fahri turizm elçisi gibi olacaklardır.” dedi.

                  MUHTARLAR ÇEVRENİN TEMSİLCİSİ

      Mahalle muhtarlarının da bu durumda  çevrenin ve bu tür işlerde kendilerinde sorumlu gördükleri için öğrenci velilerine yardımcı olmaları gerektiğini  söyleyen Tasmalı, “Muhtarlarımız velilere ve öğrencilere sorunlarında yardımcı olmalı.

   Muhtarlarımız okulların sorunlarını paylaşmaları gerekir. Bu konuda mahalli idarelerle  okul müdürleri ile diyalog içinde olarak çevredeki hayırsever insanların zor durumda olan ailelerin çocuklarına yardım etmelerine katkı yapmamız lazım.

   Muhtarlarımız bu konuda dar gelirli ailelerin çocuklarını okul sorunlarının çözümüne katkı yapmalı. Muhtar arkadaşlarımın bu konuda gerekeni yapacağı inancındayım. Bu arada bölgemizde yalnız yaşayan aileler ve evleri uygun olan yaşlı kadınlarımız bulunmaktadır. Bu aileler bizlere şöyle  söylüyor “Kız öğrenciler geldiğinde evimize alırız böylece hem bize destek

olurlar, hem de bizler onların öğretimine destek veririz” diyorlar,” dedi

YAYINDA ÖĞRENCİ BARINDIRACAK AİLELER VAR

 Öğrencileri yanında barındıracak ailelerin olduğunu belirten Tasmalı, “Muhtarlarımız bu konumda öğrencileri bulup şartları uygun ailelerin yanına götürmekte de yardımcı olmalı. Bu hem öğrencilerimize hem de yardımsever ailelerimiz için hayırlı bir iştir. Bu arada şehir içi sefer yapan  araç sürücülerimiz özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde okul önlerinde çok dikkatli olmaları gerekir.

    Okulların geliş ve gidiş saatlerinde ulaşımda yetkili olan firma ve belediye yetkililerimiz  ilave ulaşım aracı vermesinde yarar var.Bu saatlerde ulaşımda sorun yaşanıyor.Diğer taraftan benim bulunduğum bölgede dahi ulaşım araçlarını seyrek gelmesinden yana şikayetler alıyorum.

   Özellikle cuma günleri, sabah ve akşam saatlerinde duraklarda yarım saat araç bekleyen vatandaşlarımız var. Bu sıkıntı öğrencilerin ve işe giden insanların ulaşımını daha da zora sokmaktadır. Diğer taraftan taksicilerimizin de öğrencilere daha toleranslı davranmaları gerektiğini Edirne Muhtarlar derneği olarak rica ediyorum” diye konuştu

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.