Bölgemizin en önemli geleneği sayılan geçmişi asırlar öncesine dayanan Kakava şenlikleri bu ölümcül mikrop nedeniyle sembolik olarak ateş yakılarak kutlandı. Öyle olsa dahi bu geleneğe sahip çıkılması önemli. Bazı iller, bizim bu geleneğimizi sahiplenmek isteseler dahi bunu başaramazlar. Kakava tıpkı Kırkpınar gibi, Edirne ile bütünleşmiş bir geleneğimizdir. Bu yıl göstermelik olarak, Kakava ateşi yansa da sağ olursak önümüzdeki yıl, Kakavayı daha coşku ile kutlarız. Tabii bu coranavirüs illetinden kurtulabilirsek.

--------------------------------------------------------------------------------

BU UYARI DİKKATE DEĞER

Birkaç gün önce Halk TV’de yapılan  Fatih Ertürk'ün sunduğu programın konuğu olan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin izlediği yol konusunda ilginç önerilerde bulundu. Parti yönetimlerinin iktidar partisine laf yetiştirme yerine icraatlarına yönelik bilgi vermenin, partinin geleceği ve halka güven vermesi açısından daha yararlı olacağını söyledi. Genel başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da son günlerde böyle politika izlediği örneğini verdi. Erol, bu konu ilgili olarak da bir örnek verdi ve şöyle dedi.

"Son yapılan partimizin başarı ile çıktığı, İstanbul belediye başknlığı seçimlerinde ben de görev aldım. Partili arkadaşlarımla bir semti gezerken bir kahveye girmediklerini gördüm. Oraya neden girilmediğini sorduğumda o kahve müşterilerinin, AKP'li olduğunu girmeye gerek olmadığını söylediler ben kendilerine oraya girilmesi gerektiğini söyledim. İçeri girince bizim arkadaşlar kahvedeki etle kısır tartışmalara başladı. Ben kendilerine siz şimdi çayınızı için ben arkadaşlarla konuşacağımı söyledim. Bu sırada kahvedeki bir müşteri bana CHP'nin her şeye karşı çıktığı sorusunu yöneltti. Ben o kişiye mesela neye karşıyız diye sordum bana 3 köprüye karşı çıkıyordunuz neden dedi. Ben kendine şu örneği verdim. İstanbula 1.köprüyü Rahmetli Süleyman Demirel yaptı bu kötü kazancı ülkemizde kalıyor. İkinci köprüyü de, Özal yaptı o da yerli sermaye ile yapıldığı için geliri bizim oluyor. 3.köprü yabancı ortaklara yapıldı, Şu kadar yolcu geçecek diye garanti verildi. Üstelik dolar üzerinde ödeme taahhüdü yapıldı şu anda köprüden geçen de geçmeyen de para ödüyor. Onun için biz 3.köprüye karşıyız deyince o kişi bana bize bize böyle söylenmedi dedi ve ikna oldu."

Gürsel Erol'un bu önerileri dikkate alınmalı. Bilindiği gibi bu parlamenter bugüne kadar CHP'nin hiç milletvekili çıkaramadığı hiç bir belediye başkanı bulunmayan bir ilden kendi gayreti ile parlamentoya girdi. CHP de bu politikayı. benimseyen partililerin çoğalmasıyla bu parti iktidar alternatifi olabilir eskisine ısrar ederse yerinde sayar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.