Bu yıl 7.si düzenlenen Kitap Fuarı artık öyle tanınır ve katılım isteği fazla Fuarlar haline geldi ki;bir Edirneli ve eğitimci bir vatandaş olarak büyük bir mutluluk yaşamama vesile oluyor inanın.

Edirne Belediyesinin planladığı etkinliklerin sanırım sonuncusu olduğu için de yemeğin sonunda yenen tatlının hazzını ve lezzetini veriyor insana.

Tava Ciğer ve Bando Festivali, Kakava şenlikleri, Ramazan eğlenceleri ve Kırkpınar derken sıra bu yıl 7.si gerçekleşen Kitap fuarına geldi yine.

Kitap Fuarının yararını ve kazanımlarını basite almak veya küçük görmek bana göre abesle iştigaldir.

Bir kültür hizmetidir her şeyden önce.

Bu festivalin büyüklüğünü ve anlamını göz ardı etmek bir bakıma Kültürü inkâr etmektir.

Onun için bu etkinlik için harcanan para ve sarf edilen emek hizmettir.

Ben onun için bu etkinliğin ortaya çıkarılıp süreklilik kazandırılmasında katkısı ve emeği olan herkesi tebrik edip teşekkür ediyorum.

Festivalin ilkinin hayata geçmesine vesile olan eski Başkan Sedefçiyi bu konuda rahatlatan ve

Trakya Üniversitesindeki görevi nedeniyle tüm Yazar çizerler ile tanışıklığı ve dostluğu sayesinde bu Fuarı duyurmayı başaran ve oturuşmasını sağlayan eski Kültür danışmanı Ender Biları yürekten kutluyor ve kendisine teşekkür ediyorum.

Başkan Recep Gürkan’ı da bir yıl ara verilen bu etkinliğe sahip çıktığı ve kültürel yapısı ve entelektüel düzeyi yüksek bir kültür şehri ve çağdaş kent olarak adından söz ettiren Edirne'mizde yeniden hayata geçirdiği ve 6 yıldan bu yana da başarı ile sürdürdüğü için kutluyorum ve tebrik ediyorum.

Bir eğitimci olarak bundan duyduğum memnuniyetin tarifi mümkün değil.Bu tür etkinlikler daha yıllar önceden düşünülüp hayata geçirilmeliydi aslında.

Ender Bilar çok eskiden tanıdığım,sevdiğim ve insan olarak beğendiğim değerli bir kardeşim olduğu için bu başarılı organizasyonun bu günkü hale gelmesine vesile olması nedeniyle kendisinden söz etmek istedim bu yılda.Çünkü her türlü övgüyü hak ediyor gerçekten.

Şu anda başka bir görevle şehir dışında olması nedeniyle ilgilenemiyor ama onun yetiştirdiği ve onun başarısını sürdüren Recep Soyupak Kardeşimi de yürekten kutluyorum ve tebrik ediyorum.

Çok değerli yazarların gelişinin sağlanmasında ve bu Organizasyonun her şeyinde var olan Soyupak artık bu konuda ustalaşmış ve etkinliğin başarısında en üst sıralardaki yerini almıştır.

Tüm yayın evleri ve yazarlar ile bire bir görüşmeler yapıp onların katılımını sağlamanın yanı sıra Fuar alanında kendilerine yer tahsis etmenin güçlüğüne kadar hepsini göğüsleyen kişi şu anda.

Tabiî ki bu tür kültür hizmetlerin devamlılığı esastır ve bunların gerçekleşmesi için de mekânlara ihtiyaç vardır.

Bu tür Fuarlar dışında gerçekleşebilecek kültürel faaliyetlerin hayata geçirilebilmesi için mutlak surette çok amaçlı salonları olan bir Kültür Sarayına ihtiyaç vardır.

Ama her ne hikmetse, dilimizden düşürmediğimiz Kültür Kenti söylemine rağmen hala ilimizde böyle bir merkez yok maalesef.

Eski Başkan'ın 20. görev yılında başlattığı Kültür Sarayı inşaatı devam ediyor ve inşaatta çalışmaların mevcut olduğunu görmekten de memnuniyet duyuyorum şahsen.

İnşallah yapımı tamamlanır da küçücük ilçelerde bile var olan bu tür Kültür Mekânına İlimizde kavuşmuş olur.

İşte o zaman bu tür Fuarlara hazırlıklar yapmanın yanı sıra çeşitli kültürel etkinlikleri gerçekleştirmek te bu mekanda başlayacağı için her şey daha güzel olacaktır sanırım.

Edirne Belediyesi ve Başkan Recep Gürkan her konuda olduğu gibi bu konuda da her türlü fedakarlığı yaparak yardım destek ve katkıyı veriyor.

Kitap Festivalinin en olumlu bir şekilde geçmesi için de hiç bir şeyi kısıtlamadan ve bizzat ilgilenerek yerine getiriyor.

Çünkü bu Festival ona göre de diğerlerinden farklı.

Çünkü onun özünde de Eğitimcilik yatıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.