Tüm dünyanın başına bela olan ve sosyal hayatı neredeyse tamamen sanal ortama taşıyan bir pandemi süreci yaşıyoruz. Bu süreç başladığından beri bireylerin birbirlerinden mümkün olduğunda uzak kalmaları,  maskesiz çıkmamaları, hatta eldiven takmaları tembihleniyor. Pandeminin ilk zamanlarında bir çoğumuzun benzerlerini gördüğü, paylaştığı bir görsel hazırlayıp sosyal medya hesaplarımda paylaşmıştım. Bu görsellerde motosikletini kurallara uygun kullanan herkesin virüsten uzak kalacağından bahsediyorduk. Nasıl mı? Motosikletinize bindiğinizde kalabalıklardan uzaktasınız. Kapalı kask maske görevi görse de yarım kask görmüyor ancak yarım kask kullananların %90’ı maske takıyor. Eldiven zaten motosikletin olmazsa olmazlarından. Virüsten korunmanın başlıca yollarını tekrar hatırlayalım, maske, mesafe, eldiven.

Bugünlerde pandemi sürecinde bir yılı aştık. Ülkece normalleşme sürecine başlasak da,  ilimiz kırmızı yani yüksek riskli olduğundan yasaklarımızda hafifleme olmadı. Ancak en basitinden komşumuz Kırklareli’de yasaklar hafifleştirildi. Kırklareli gibi bir çok ilde yasaklar hafifletildi ve motosiklet sürücüleri caddelere döndü. Yasaklar hafifletilmeden önce de bir çok motosiklet kullanıcısı iki tekerlek sevdasının sayesinde virüsten korunarak özgürlüklerinin bir kısmını sürdürebildiler.

Motosiklet kullanıcılarının bu avantajından etkilenen bir çok vatandaş otomobil ve toplu taşıma kullanıcısı motosikletlere yöneldi.

Sözcü gazetesinde Taylan Büyükşahin imzasıyla dün çıkan bir haberde Motosiklet satışlarının pandemi sürecinde %35 artmasına değinilmiş.Bu hem trafik yoğunluğu, hem de çevresel anlamda oldukça güzel bir haber. Ayrıca bu haberin, trafikte motosikletlerle ilgili farkındalık oluşumu konusunda da oldukça sevindirici bir yanı var.

Haberde 2020 yılında vergi ve kur artışlarının yanı sıra tedarik sürecinde yaşanan sorunlar olmasına rağmen, motosiklet satışlarının yüzde 35 arttığından bahsedilirken, Sektörün önde gelen markalarından birisi olan Yamaha’nın 2021 yılında EU5 standartlarına uygun yeni modelleri ve yeni hizmet yaklaşımları ile yüzde 18 büyüme hedeflediği söyleniyor. Ayrıca haberde Yamaha Motor Türkiye Genel Müdürü Bora Berker Cansever’in konu ile ilgili “Ulaşım araçları arasında hem ekonomik, çevreci hem de en keyifli ulaşım aracı olan motosiklete ilgi arttı. Bu dönemde en çok 700 cc üstü Hobby sınıfı ve XMAX, NMAX gibi şehir içi ulaşıma yönelik scooter modellerinin satışı gerçekleşti. 2021 bizim için yeniliklerden besleneceğimiz, 360 derece hizmet odaklı bir yıl olacak. Yenilenen modellerimiz, yeni hizmetlerimiz, yeniden yapılanan bayi ve servis noktaları ile yaşam boyu Yamaha kullanıcıları yaratma yolunda ilerleyeceğiz” açıklamasına yer verilmiş.

Hangi markanın ne kadar büyüyeceği çok umurumda değil ancak (bilinçli) motosiklet kullananların sayısı arttıkça trafikteki sorunların giderek azalacağına inancım tam. Bu sebeple umarım motosiklet sektörü hızla gelişmeye devam eder ve daha uygun fiyatlarla daha çok seçeneğimiz olur.

Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.