Kırkpınar yaklaşmaya başladığında rahmeti arkadaşım Beyazıt Sansı Hocam ile Kırkpınar’ı sık sık yazma kararı alıp gerçekleştirdik. Kırkpınar her Edirneli gibi bizimde tutkumuzdu. ETV de yaptığım Yerel Gündem Programında da gündeme getirip vatandaşların ilgi alanına sokmaya gayret gösterirdik. Cengiz Varnatopun’da itibaren Hamdi Sedefçi ve Recep Gürkan Başkanlar ile Sarayiçi er meydanında yaptığımız canlı program ile herkesi Kırkpınara davet ederdi.Stüdyo Programlarında Bayazırt Hocam,Bahri Dinar ve Baş Pehlivan Abdullah Ersoy ile gerçekleştirdiğimiz Programlar Kırkpınar öncesindeki en anlamlı proğramlardı.Nur içinde yatsın mekânı cennet olsun arkadaşımın. Kırkpınar’a şiir yazıp besteleyen bir Şair olarak unutulmazlar arasına girmesine de etken olmuştur. Ruhu şad olsun inşallah.

Edirne’mizde insanları mutlu edecek, güzel bir süreç yaşamalarını sağlayacak birçok etkinliğe imza atılıyor. Edirne Belediyesi bu konuda yoğun ve özverili bir çalışma performansı yakalamış durumda. Kakava şenlikleri, Bando Ciğer Festivali bunların en başta gelenleri ve her geçen yıl daha da kapsamlı ve beğenilir hale getirilerek kutlanıyor. Bu tür etkinlikleri gereksiz bulup; “laylay loma para harcanıyor” diyenlerden asla değilim. Tam tersi bu tür faaliyetlerin insanları moral motivasyon olarak güçlendireceğine inanıp yapılmasını kesinlikle gerekli görenlerdenim.

Edirne’mizin Ülkemizin hatta dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Tarihi Kırkpınar da yaklaşıyoruz. Bu yıl sekizinci Kırkpınar Organizasyonunu gerçekleştirecek olan Belediye Başkanı Recep Gürkan ve ekibi çıraklık ve kalfalık olarak başarılı bir şekilde organize ettikleri Kırkpınar’ı bu yıl usta olarak yapacakları için çok daha olumluluklar ile dolu bir Kırkpınar’ı yaşayacağımızı daha şimdiden söyleyebilirim. Duyduğumuza göre bu yıl Kırkpınarın sadece güreş boyutu gerçekleşip eğlence ve panayır kısmı yapılmayacakmış.

Sanırım Belediye Başkanı da bu konuda bir basın toplantısı yaparak sadece Edirnelileri değil yurt için ve yurt dışından bu organizasyonu takip eden ve ilgilenenleri bilgi sahibi yapacaktır. Tarihi Organizasyonun sağlıklı bir şekilde ve kusursuz olarak gerçekleşmesinde en önemli görev Edirne Belediyesine ve dolayısıyla Belediye Başkanı Recep Gürkan’a düşüyor. Yedi yıldır almış olduğu radikal kararlar ile Kırkpınar’ın daha nezih ortamlarda kutlanmasını, bu tür etkinliklerde yaşanan curcunanın yaşanmamasını sağlamak adına kararlı davranarak takdir toplayan Kırkpınar organizasyonu gerçekleştirmişti.

Bunda hiç şüphe yok ki başta Kültürden sorumlu yardımcısı Hakan İşcan ve ekibi bu güne kadar olduğu gibi bu yılda başarılı bir yönetim sergileyerek Belediyenin yüz akı olan bu Organizasyonun kusursuz geçmesi için yine Başkan Gürkan’ın sağ kolu olacaktır. Tabiiki Kültür Müdürlüğü personelinin bu organizasyondaki önemi ve katkısı yadsınamaz. Kültür Müdürlüğünde ve Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görev yapmakta olan başta Müdürleri olmak üzere tüm elemanları da Belediye Başkanlarını mahcup etmemek adına ellerinden gelen gayret ve özveriyi bu güne kadar gösterdikleri gibi bu yılda gösterecektir.

Kırkpınarın en önemli öğelerinden biri olan Ağalık konusunda da Seyfettin Selim Ağayı eleştirecek bir konuda kalmadı benim gözümde. Çünkü benimde Meclis Üyesi olduğum dönemde alınan bir karar ile Heykeli dikilecek olan Ağaların mutlaka kalıcı bir eser bırakması gerekir şartını Edirne’ye kazandırdığı Kreş ve Ana Okulu ile yerine getirmiş oldu. Takdir duygularımı ve bir Edirneli olarak Teşekkürlerimi iletiyorum. Kırkpınar ile ilgili daha birçok köşe yazısı yazacağımı umuyorum..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.