Güneser, “Vekillik için çalışıyorum”

CHP'li Gürkan Güneser, hakkındaki “Belediye Başkanı Adayı olacak” şeklindeki dedikoduları yalanlayarak; “Bütün çalışmalarımı milletvekilliği için yapıyorum” dedi.

Güneser, “Vekillik için çalışıyorum”

CHP'li Gürkan Güneser, hakkındaki “Belediye Başkanı Adayı olacak” şeklindeki dedikoduları yalanlayarak; “Bütün çalışmalarımı milletvekilliği için yapıyorum” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Eylül 2017 Perşembe 09:47
Güneser, “Vekillik için çalışıyorum”

    CHP Edirne İl Başkanlığı başta olmak üzere 20 yılı aşkın süredir partinin çeşitli kademelerinde görev alan Makine Mühendisi Gürkan Güneser, basın emekçileriyle bir araya geldi. Güneser, yaklaşan CHP Delege Seçimleri ve hakkında yapılan dedikodulara yönelik açıklamalarda bulundu.Güneser hakkında “Belediye Başkanı Adayı olacak. Bu yüzden çalışmalarına devam ediyor” şeklindeki dedikodulara karşılık olarak; “Bütünü çalışmalarımı milletvekilliği için çalışıyorum” dedi.
    “EDİRNE MERKEZ İLÇEDE HENÜZ HER HANGİ BİR TAKVİM BELİRLENMEDİ”
    emekçilerinin CHP Delege Seçimleri hakkındaki sorularına karşılık Güneser; “Delege Seçimleri süreci partimizde başladı. Genel Merkezimiz 10 Eylül'de başlayıp 15 Ekim'i geçmemek şartıyla seçimlere başlayabilirsiniz dendi. Tüm ilçeler hangi tarih uygunsa kendilerine göre programlayıp uyguluyorlar. Edirne Merkez ilçede henüz her hangi bir takvim belirlenmedi. İlçelerde başlayan ve hatta bitiren bile var ancak Merkez ilçede takvim henüz belli değil, 15 Ekim'e kadar yapılıp bitirilmesi lazım. 25 gün kadar bir süremiz var.” şeklinde cevapladı. 
Delegeliğin basit bir konum olmadığını vurgulayan Güneser; “Delegelik çok basit bir şeymiş gibi geliyor. Delegelik o kadar önemli ki bir mahallede seçtiğiniz delegenin görevi Genel Başkanın seçimini bile etkiliyor. Bir delege, ilçe kongresinde oy kullandıktan sonra görevi bitmiyor. Her şey oradan başlıyor. O seçilen delege seçildiği mahallenin sorumlusu oluyor. Belediyeyle o mahallenin bir sıkıntısı varsa arada köprü görevi görüyor. O mahallenin Ankara'yla bir sıkıntısı varsa milletvekilleriyle arada köprü görevi görüyor. O Betist delege, ilçe yönetimini seçiyor. İlçe yönetimi il kongre delegelerini seçiyor. İl kongre delegeleri bu sefer İl Yönetimini seçmenin dışında Kurultay Delegelerini seçiyor. Kurultay Delegeleri de Ankara'da Genel Merkez Yönetimini ve Genel Başkanı seçiyor. Örneğin ben Genel Merkez yönetimiyle ilgili bir eleştiride bulunuyorsam buradaki delege seçiminde bir yanlış yapmışım demektir. Hepsi birbirine zincirleme bağlı” dedi.
    BÜTÜN ÇALIŞMALARIMI MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN YAPIYORUM
    Güneser, CHP adına çalışmalarına devam ettiğini; “Güneser Belediye Başkanlığına Aday” dedikodularına yönelik “bütün çalışmalarımı milletvekilliği için yapıyorum” şeklinde cevapladı. Güneser; “Çalışmalarıma hiç ara vermedim. Bütün çalışmalarımı milletvekilliği için yapıyorum. Ben çoğu kişiden bu duyumu aldıklarını duyuyorum. Belediye Başkanlığı gibi bir konuma yakıştırılmak güzel ancak benim tüm çalışmalarım milletvekilliği yönünde. Eğer ki önümüzdeki seçimlerde milletvekili olmazsam, partim için çalışmalara devam ederim. Genç partili kardeşlerimize abilik yaparım. Daha genç birine yerimi devreder. Üstüme düşeni yaparım. Ne küserim ne de partimden istifa ederim” 
    BEN BÜTÜN CHP'LİLER İLE BERABERİM
    “Ben bütün CHP'liler ile beraberim. Kimseyle özel bir yakınlığım yok. Ona da gerek olduğunu düşünmüyorum. Ben herkes ile yakınım. Yarın öbür gün Okan Gaytancıoğlu ile yemek yediğimi görürsünüz. Yarın Belediye Başkanı Recep Gürkan'la da görürsünüz. Diğer gün Erdin Bircan ile de görebilirsiniz. Çünkü bu kişiler benim partimin başkanı veya milletvekili. Biz beraber seçim çalışmalarında her gece çalıştık. Dedikodu ile siyaset olmaz. Kimseyle bir anlaşmam veya birlikteliğim yok” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.