Turizm sezonunun başladığı,Turizm Haftasının kutlandığı,grupların fazla olmamasına rağmen gelmeye başladığı şu günlerde siyasi yazılarıma şimdilik nokta koyarak Turizm ile ilgili yazı yazmak istedim bu gün.

Edirne Turizminin gelişmesi ve ilimizin kalkınmasına azami katkıyı sağlaması konusunda ilerleme kaydetmemiz için gündemde tutmanın gerekliliğini hepimiz biliyoruz.

Hele hele yanlış giden ve noksan kalan bazı hususlar da varsa yazmamız kaçınılmaz olmalı.

Bir değil, on kez dahi olsa.

Sezonun başlaması ile birlikte birçok insanın aklına tarihi eserleri ve turistik yerleriyle dünyada eşine az rastlanır iller arasında yer alan Edirne’miz düşer.

Ama Edirnelilerin de aklına Dünya şaheseri Selimiye'nin önünde altı yıla yakın bir süredir hala sonuçlandırılamayan kazı mezbeleleliği gelir.

Bilhassa da Belediyelerin ve Okulların bu konudaki girişimleri insanları bu güzel şehir ile buluşturmaya vesile oluyor.

Herkesin beğeni ile gezip, gıpta ile baktığı bu güzel şehirde yaşayan insanlar olarak sanırım onlar kadar önemsemiyoruz cennet olarak niteledikleri bu güzel şehri.

Bu şehirde yaşayan bireyler olarak bu konuda üzerimize düşen görevi layığı ile yaptığımızı söylemekte zor bana göre.

Söylem olarak o kadar güzel ve anlamlı projelerden ve yaptırımlardan bahsediyoruz ki, duyan da bizim turizme çok önem veren ve buna göre hareket eden insanlar olduğumuzu zannedecek.

Tabiî ki bu konuda büyük gayretler gösteren ve bunu bir görev olarak addederek çalışan vatandaşlarımız var elbette.

Zaten şu andaki turist yoğunluğunu da onlara borçluyuz bir bakıma.

Tarihi Ciğerci Bahri Bey ile Arslanzade Arif Meriç başta olmak üzere bu konuda fedakarca uğraş veren emek ve para harcayan esnaflarımızın özverili çalışmaları ile cadde ve sokaklarda,alışveriş Merkezlerinde,dükkan ve lokantalarda yerli yabancı bir çok Turisti görebiliyoruz daha şimdiden.

Edirne Belediyesinin bu konudaki gayret ve katkılarını da yadsımak mümkün değil.Başta Emitt Fuarı olmak üzere tüm tanıtım fuarlarında ekipleri ve personeli ile esnafların yanında oluyor Edirne Belediyesi.

Hayal ettiği Turist sayısına ulaşıyor sanırım.

Geçen yıl 3 Milyon Turistin ziyaret ettiği Edirne bu yıl 5 milyon kişi bekliyor.

Belediye Başkanımız her fırsatta bunu dile getiriyor zaten.

Edirne’mizde yaşayan insanlar olarak şu andan itibaren yapacağımız şey, davranışlarımızla, hareketlerimizle, ilgi ve alakamızla bu sayıyı aşağıya düşürmeden artışını sağlamaktır.

İlimizin turizm sektöründen payını alabilmesi için öncelikle ilimizde bu sektörde hizmet verenlerin büyük bölümü turizm bilinci içinde hizmet verme alışkanlığını ve becerisini sürekli tutmalıdırlar.

Turizm kentiyiz diyorsak, geleceğimiz ve kalkınmamız turizme bağlı diyorsak, tanıtım konusunda büyük eksikliğimiz var diyorsak yapacağımız daha çok işler var demektir.

Bu konuda herkesin sorumlukları var.

Valisinden en sade vatandaşına kadar bu şehrin kalkınması için gerekli olan gayret ve özveriyi göstermek zorundayız.

Yakında kutlayacağımız Bando-Ciğer Festivali ve Kakava şenlikleri bu konuda vereceğimiz ilk sınav olacaktır.

Otellerde ve Lokantalarda 5 ve 6 Mayıs tarihleri için yer bulmak mümkün değil şu anda.

Ardından Kırkpınar gelecek.

Dilerim Şehir olarak güzel ve bereketli bir Turizm sezonu geçiririz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.