Vatandaş Edirne’de yetmiş bir yıldır yaşamını sürdüren, ilk yerel gazete, gazetemiz.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle dört kasım günü kendi bürosunda bir etkinlik düzenledi. Gazetenin köşe yazarı olarak ben de davet edilmiştim.

O gün gelip çatınca eşimle birlikte gittik Yaşat Atlı Plaza’daki bürosuna.

Gazetenin ilk sahibi M.Kemal Özer’di. Daha sonra Şanver Orunç  bu görevi üstlendi. Ben 70’lerde Edirne’ye geldiğimde Bu gazete vardı. Sahibi ve Genel Yayın yönetmeni  idi.

Edirne Kız Öğretmen Okulu’na  Meslek dersleri Öğretmeni  olarak atanmıştım. Uygulamalar için gittiğimiz ilkokullardan biri de İnönü İlkokulu idi. Şanver Bey’in eşi Samime Hanım bu okulda  görevliydi.

Kendisiyle  orada tanıştık. Ve eşinin bu gazeteyi devraldığını söylemişti. Benden haber istemişti gazete için.Benim de yazmaya merakım vardı. Kastamonu’da ufak tefek yazılar yazıyordum yerel gazetelere, dergilere…

Haberden çok minik köşe yazıları göndermeye başladım. İlkel koşullarda bin bir zahmetle çıkan dört sayfalık minik bir gazeteydi, yanlış anımsamıyorsam. Başlayış o başlayış, kaç yıl sürdü anımsamıyorum. Bence en az on yıl.

Daha sonra gazetede yazmayı bıraktım. Orunç hiç ses çıkarmadı. Ve dostluğumuz, ahbaplığımız sürdü. Kendisinden sürekli saygı ve sevgi gördüm.

Gazetede yazmayı bırakmama rağmen birkaç yıl daha adresime günlük olarak hem de posta ile gazete evime kadar geldi. Ailece yakınlaşmalar da oldu.Bu gün bile dostluğumuz sürmekte, saygı-sevgi çerçevesinde.

Ben daha sonraları başka gazetelerde yazmaya başladım.  Şu oldu bu oldu  derken yıllar sonra kendimi yine Vatandaş’ta buldum.

Yani Vatandaş Gazetesi  yazın hayatımda ilk göz ağrım oldu.

Dün bunun onurunu yaşadım, yaşadım.

Neler mi oldu: Zaten ertesi gün çıkan sayıda bu fotoğraflara büyük oranda yer verilmiş.

Böylece Vatandaş gazetesi 71. Yılını onurlu bir biçimde kutlamış oldu.

O gün ve sonraki günkü konuşulanlardan ve yazılanlardan kısa örnekler verebilirim artık: Kutlamada konuşan Vatandaş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan, “Haberlerimiz, siyasi, günlük ve bağımsız. Bu şekilde yolumuza devam etmeye çalışıyoruz.. herkesin bildiği gibi hiçbir kuruma veya kişi.”ye bağlı veya bağımlı değiliz.

Beyazıt  Sansı:Vatandaş Gazetesi’nin hem muhabiri hem de köşe yazarı olarak bu köklü gazetenin geçmişinde benim emeğim ve izim vardır…”

Kerim Yurk. “yerel basının bu kadar zor günler geçirdiği bu günde , bir yerel gazeteyi bu günlere kadar başarıyla getirmek çok büyük emek istiyor. Sizler de bu emeği verdiğiniz için teşekkür ederim.”

Fikri  Yalın: " BİR ÖMRE BEDEL “ yazısından:

“Tam 71 yıl geçmiş aradan, Edirne’nin en eski, köklü ve çizgisini hiç değiştirmeden bugüne gelen gazetesi, VATANDAŞ  Gazetesi’nin yayın hayatına  başladığından bugüne bir ömrü aşkın süre geçmiş

Ülkemizde, bölgemizde kaç yayın organı bu kadar süre yayın hayatını sürdürebiliyor?”

Sorumlu yazı işleri müdürü EMRE SEDEF ve diğer çalışanlara  yolunuz uzun ama açık olsun diyor, nice yıllara  demek istiyorum.

Böyle bir güne gazetenin 2. Sahibi Şanver Oruç rahatsızlığı nedeniyle ne yazık ki bulunamadı. Ona da acil şifalar diliyor, sevgi ve saygılarımı içtenlikle iletiyorum.

Ben de bu özel günü bir şiirimle kutlamak istiyorum:

UMUT

Bir güvercin uçuyor

Açılan her kitabın satırlarından

Bir şiir kanat çırpıyor

Ardından güvercinin

 Bir dürüstlük dizeleşiyor

Peşinden şiirlerin

Çocukların

Sokakta yediği

Bir dilim ekmekte

İnceldikçe incelir umut

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.