Meteoroloji raporlarına göre Çarşamba gününe kadar Trakya sık sık gök gürültülü sağanak yağmura maruz kalacak. Bu sebeple hava ne kadar güzel görünse de şehir dışı gezilerden uzak durmanızı tavsiye ediyorum. Her ne kadar yağmurda sürmenin zevki bi başka da olsa, bu yağmurlar beraberinde şiddetli rüzgar ve yıldırım riskiyle beraber geldiğinden hayati tehlike oluşturabilir.

Gelelim dört tekerleklilerin en hızlılarına. Formula1’de en ikonik yarış ve cadde pistlerinin efsanesi Monaco’yu geride bıraktıktan sonra bu haftasonu bir başka cadde pisti olan ve oldukça heyecanlı çekişmeler izlediğimiz Bakü yarışı var. İlimizde yeni yapılan yollarda bile araçlarımızla yunuslama etkisi yaşıyorken kardeş ülke Azerbaycan’ın caddelerinde dünyanın en hızlı otomobillerinin yunuslamadan yarışabilmesine özenmiyorum desem yalan olur.

Neyse konumuza gelelim. Bu hafta aynı zamanda dünyanın sürat konusunda üst sıralarda, dayanıklılık konusunda ise zirvesinde olan LeMans 24 saat yarışı var. Bakü’de Formula1’i izledikten sonra günün geri kalanında da LeMans’ı izleyebileceğiz.

World Superbike’da bayrağımızı sürekli zirvede tutan İki tekerlekli temsilcilerimiz bu hafta İtalya’da yarışacak. Başta şampiyonumuz Toprak Razgatlıoğlu ve diğer kategorilerde Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu, Misano pistinde ter dökecek. Bugün saat 9:45’te SSP300, 10:25’te SSP ve 11:10’da SBK nın Superpole turları atılarak ilk yarışlardaki sıralamalar belirlenecek. Ardından Saat 12:40’ta SSP300, 14:00’da SBK ve son olarak 15:15’te SSP’nin ilk yarışları yapılacak. Pazar sabahı yapılacak antrenman turlarının ardından Saat 11:00’da SBK’nın ikinci yarışı için Superpole düzenlenecek. Sonra da sırasıyla 12:45’te SSP, 14:00’da SSP300’ün ikinci yarışları yapılacak. Misano pistinde yarış haftası en hızlılar olan SBK’nın ikinci yarışıyla son bulacak. Bu yarışın başlama saati ise 15:15.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.