Tanıtım için, Bükreş’teydiler

Edirne, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “39. TARGUL DE TURISM AL ROMENIEI- Romanya Turizm Fuarı”nda Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği tarafından tanıtıldı.

Tanıtım için, Bükreş’teydiler

Edirne, Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “39. TARGUL DE TURISM AL ROMENIEI- Romanya Turizm Fuarı”nda Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği tarafından tanıtıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Mart 2018 Perşembe 10:33
Tanıtım için, Bükreş’teydiler

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu yaptığı açıklamada; Romanya'nın turizm endüstrisine adanmış en büyük etkinliği olan fuarın, Romexpo Fuar Alanı’nda toplam 27.000 m2. lik bir alanda gerçekleştirildiğini, Romexpo firması, Romanya Seyahat Acenteleri Ulusal Birliği, Romanya Ticaret ve Sanayi Odaları, Romanya SPA Kuruluşları Örgütü - OPTBR, Romanya Turizm İşverenleri Federasyonu – FPTR ve Kırsal, Ekolojik ve Kültürel Turizm Ulusal Birliği – ANTREC tarafından desteklenen fuara bu yıl Edirne ve ETTDER adına ilk kez katıldıklarını” belirtti.

Bacıoğlu: “Amacımız Edirne’nin etki alanında potansiyeli yüksek ülke ve şehirlerde olmak ve Edirne’yi nitelikli olarak maliyet-fayda unsurlarını dikkate alarak tanıtmaktır. Bu amaçla şehrimize en çok turistin geldiği ülkeler olan Bulgaristan ve Yunanistan’dan sonra Romanya’ya da açıldık. Gelecek yıl Sırbistan veya daha tematik fuarlara da katılabiliriz. Ayrıca fuara katılımda ve yer tahsisinde destek veren Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne, Edirne Belediyesi’ne, broşür desteği için Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na, ürün desteği için Keçecizade Badem Ezmesi ve Edmis Meyve Sabunları firmalarına, Edrinus Edirnekari Atölyesi’ne teşekkürler ediyoruz” dedi.

Fuarda Edirne standında yer alan Betkanyon ETTDER Genel Sekreteri Neslihan Çakır, “ ETTDER olarak ilimiz tanıtmak adına yaklaşık 4 yıldır ulusal ve uluslararası fuarlara aktif katılım sağlıyoruz. Bu yıl ilk kez katıldığımız Romanya Turizm Fuarı da çok önemli bir uluslararası turizm fuarı. Romanya turizm pazarından Edirne’nin de pay alması adına buradayız. Amacımız Edirne’nin tarihsel, doğal, kültürel ve gastronomik zenginliklerini tanıtarak, özellikle Kuşadası, Alanya, Antalya, Kapadokya gibi bölgelerimize tatile giden Romanyalı turistleri geçiş yolları üzerinde yer alan Edirne’de en az bir gece konaklama yapabilmeleri ve kalış sürelerini arttırmaları konusunda yönlendirebilmek, kısaca Edirne’yi Romanyalı turistler için bir destinasyon haline getirmektir.” şeklinde konuştu. Çakır ayrıca fuar boyunca çok sayıda seyahat acentesi, belediye temsilcileri ve dernekler ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

2017 yılında Romexpo Fuar alanında 13.400 m2.lik alanda gerçekleşen fuara 274 firma, 15 ülke katılmış, 23.000 kişi ziyaret etmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.