İLAÇ GİBİ YAĞMUR!

Köy-Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken, geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de etkili olan sağanak yağışın buğdaylara ilaç gibi geldiğini belirtti.

İLAÇ GİBİ YAĞMUR!

Köy-Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken, geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de etkili olan sağanak yağışın buğdaylara ilaç gibi geldiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mart 2020 Salı 06:40
İLAÇ GİBİ YAĞMUR!

Son yılların en kurak kış mevsimini geçirmemizin ardından Edirneli üreticiler kara kara düşünmeye başlamış; Mart ayı içerisinde de fazla yağış alınamayınca umutlar azalmıştı. Ancak geçtiğimiz hafta sonu kentte etkili olan sağanak yağış, üreticinin yüzünü bir nebze de olsa güldürdü. Yağışın gübrelerin erimesine yardımcı olduğunu belirten Köy-Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken, “Az da olsa ürünümüze can geldi.” ifadelerini kullandı.

“ÜRÜNÜMÜZE CAN GELDİ”

Köy-Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Edirne ve Marmara Bölgesi’nde kuraklık hat safhada. Kış mevsiminde çok az yağış aldık. Geçtiğimiz hafta sonu etkili olan sağanak yağış, gübrelerin erimesine ilaç gibi geldi. Az da olsa ürünümüze can geldi. İnşallah bundan sonra da yağış alırız ve ürünlerimiz güzel olur. Bu yağıştan sonra buğday kesinlikle güzel olacak. Üreticimiz bir nebze de olsa sevindi. Tabi bundan sonra Mart ayının 20’sinden sonra ayçiçeği ekimleri başlayacak. Ayçiçeği ekimi havaların sıcaklığına göre takip ediliyor. Havalar ısındığı gibi ayçiçeği ekimi de başlayacak. Ayçiçeği ekimine dikkat edelim. Soğuk havalarda ayçiçeği ekimi yapılmamalı.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.