UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Trakya Üniversitesinde mezuniyet coşkusu devam ediyor. Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULUNDA MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Trakya Üniversitesinde mezuniyet coşkusu devam ediyor. Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundan mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
UZUNKÖPRÜ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULUNDA  MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda eğitim ve öğretimini tamamlayan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Uzunköprü Yüksekokulu Ersan Kocaman Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende, yüksekokulun farklı programlarından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Öğrenciler, mezuniyet sevincini cübbe giyip kep atarak kutladı. Mezun olmanın haklı gururunu yaşayan öğrenciler, sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Törene Uzunköprü Kaymakam Refiki Ali Emre Deniz, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Uzunköprü Belediye Başkan Vekili Ali Bülent Ulusoy, Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdür Doç. Dr. İsmail Kılıç, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende okul birincisi Gamzenur Öz, tüm mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirdi. Bankacılık ve Sigortacılık Programı öğrencisi Gamzenur Öz konuşmasında, geleceğe şekil verecek meslek sahibi birer birey olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “Üniversite hayatı, bir kitap gibidir ve yaşadığımız her gün yeni bir sayfadır. Bu yüzden hayatınızın her sayfasını güzel işler, yeni deneyimler ve kazanımlarla doldurun. Sevgili mezun arkadaşlarım, hepimizin mezuniyeti kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Bizim başarımız ülkemizin başarısı olacaktır.’ Hepinize yeni hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy, mezun öğrencileri elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayarak ülkelerine her biri alanında yetkin, nitelikli ve donanımlı gençler kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Eğitim ve öğretimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu ifade eden Doç. Dr. Enver Erdinç Dinçsoy “Bu yüzden inanıyorum ki almış olduğunuz eğitime değer katarak, yeni bilgiler ekleyerek, araştırarak ve tecrübe kazanarak bu yolculuğunuzu sürdüreceksiniz. Çalışmaya ve üretmeye devam ettiğiniz müddetçe aileniz, ülkemiz ve devletimize faydalı birer birey olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacaksınız. Trakya Üniversitesi ailesi olarak bu mutluluğunuzu en derin duygularımızla paylaşıyor, sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da bitenin sadece okullarınız olduğunu, Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunu olarak bu büyük ailenin birer ferdi olamaya devam edeceğinizi hatırlatmak isterim. Yolunuz, bahtınız, ufkunuz ve gönlünüz açık olsun.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ise mezun olan öğrencilerin geri kalan yaşamları boyunca kendilerini takip etmeye ve başarılarıyla gurur duymaya devam edeceklerini belirterek “Bugün öğrencilerimizi Trakya Üniversitesinden uğurluyoruz ama bu asla bir veda değil. Siz kıymetli öğrencilerimizi ve başarılarınızı gururla takip edeceğiz. Yaptığınız her işte, attığınız her adımda Trakya Üniversitesinin sizlerin yanında olduğunu, doğduğunuz ailenin yanına bir de büyüdüğünüz Trakya Üniversitesi ailesini eklediğinizi unutmayın. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın.” dedi.

Mezuniyet törenine, bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmanın kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar da dileyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, aileler ve akademisyenleri de katkılardan dolayı tebrik etti.

Programda açılış konuşmalarının akabinde törene katılamayan ancak mesaj gönderen Edirne Milletvekilleri Dr. Fatma Aksal, Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu ve Orhan Çakırlar ile Keşan Hakkı Yörük Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sayın Serhat Hüseyin’in ve İpsala MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Sayın Hayati Arda’nın tebrik mesajları okundu.

Tören, dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesi ve mezun öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti.

Tüm mezun öğrencilerin tek bir ağızdan mezuniyet andını okuması ve keplerin havaya fırlatılması ile tören sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.