Her tarafı kuşatılmış olan bir ülkede bir umut olmuş, bir kurtuluş meş'alesi yakmış olan Ulu Önderin büyük bir cesaret örneği vererek Samsuna çıkıp kurtuluş hareketini başlattığı günün yıl dönümünü yaşıyoruz her yıl olduğu gibi.

Yokluğu, sıkıntıyı, mahvoluşu ve esareti yaşamaya başlayan asil Türk Milletinin bu badireleri yaşamaması gerektiğini ve hak etmediğini çok iyi bilen büyük Atatürk’ün başlatmayı planladığı Kurtuluş hareketinin ilk tohumlarının atılışına vesile olan Samsuna çıkışın 100.yılını yaşıyoruz.

O coşkuyu ayni duygular için de yaşamanın geçen zaman nedeniyle mümkün olamayacağını aklımıza getirsek bile gençlerimizin bu konudaki duyarlı ve hassas davranış ve etkinlikleri, bizlerin zaman zaman kaygıya kapıldığımız geleceğimizin emin ellerde olduğunu hissetmemize neden oluyor 19 Mayıslarda.

İşte bu yılda yani bir asır sonra kutlayacağımız bu coşkunun manevi hazzı ile Büyük Atatürk'ü anıp minnet duygularımızı ifade etmeye çalışacağız.

Tıpkı Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın bu önemli gün nedeniyle yaşmış olduğu açıklamasında olduğu gibi;“1. Dünya Savaşı’ndan yorgun çıkan, dört bir tarafı düşmanla sarılmış bir ülke; asla ve asla bağımsızlığından vazgeçmeyen bir millet; zekası, onuru, başarıları ile insanlık tarihine bir daha silinmemek üzerine adını yazdıran bir lider. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkarak 19 Mayıs 1919’da Samsun'a ulaşmasıyla Milli Mücadelenin başlaması için büyük ve önemli bir adım atmış; Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle de Milli Mücadele’nin amaç, yöntem ve hedefleri belirlenmiştir. Bundan tam bir asır önce 19 Mayıs 1919 tarihi ile başlayan bu süreçte vatan işgale uğrarken; milli mücadelenin temelleri atılmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yüce Türk Milleti’nin canı, kanı pahasına başlattığı bu süreç, bu direniş ve bu mücadele bugün 783 bin 562 kilometrelik vatan toprağının adıdır, bizi biz yapan, birlik ve beraberliğimizin en büyük sembolüdür”

Ne mutlu bize ki;Yüce yaradan Türk Milletine böyle bir evlat nasip edip varlığını sürdürme şansı bağışlamış.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.