Geçen yıl CORONA nedeniyle uzaktan Eğitim uygulaması ile öğrencilerin mağdur olmaması için gayret gösteren Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl yine önlemlere sadık kalınmak kaydı ile yüz yüze Eğitim sistemine geçişe karar verdi.

Bakanlıklar arası koordinasyonun öngörüleri göz önü edilerek gerçekleşecek olan Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olması en büyük temennimiz.

Emekli bir Eğitimci olmam nedeniyle her yıl Eğitim Öğretim Yılı başında farklı heyecanlar yaşarım.

Çarşamba günkü köşe yazımda 29 yıl Türk Milli Eğitimine Öğretmen ve Yönetici olarak hizmet vermiş biri olarak o günleri anımsatan ve heyecanını yaşatan bir köşe yazısı yazacağımı şimdiden duyurmak isterim.

Bu yazımda Milli Eğitim Bakanlığının Eğitim Öğretim yılı başında hem Camiasını hemde halkı bilgilendirmek adına yaptığı açıklamaları sizler ile paylaşmak istedim.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen yazıda, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim Haftası'nın 13-17 Eylül tarihleri arasında kutlanacağı bildirildi.

Haftanın Covid-19 tedbirleriyle coşkulu bir şekilde kutlanması istenilen yazıda, okul-veli iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalara öncelik verilmesi, valiliklerce tüm resmi ve özel okul öncesi,ilkokul ve ortaokullarda tedbirlerin alınması gerektiği kaydedildi.

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı, yeni döneme ait çalışma takviminide paylaştı.

Buna göre;Okullar, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü açılacak, birinci dönem ara tatili ise 15 Kasım 2021'de başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimi de açıklandı.

Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos

2021 Salı başlayacak.

Okullar 6 Eylül'de açılacak

Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek

Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

Ailede başlayan eğitim ve öğretim sürecinin ikinci adımı olan ilköğretim dönemi, aydınlık yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın geleceğe hazırlandığı çok önemli bir aşamadır.

Büyükler olarak bizim ise eğitim-öğretim hizmetlerine erişimini sağlamak, kaliteli bir şekilde eğitim sunarak geleceğe hazırlamak, mutlu bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak başta devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları olmak üzere tüm eğitimcilerin, idarecilerin ve ailelerin en önemli görevidir.

Çocuklarımıza milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerlerle donanmış olarak yetiştirmek devlet ve millet olarak en önemli hedeflerimizden biridir.

Bu noktada toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.

DEVAM EDECEĞİZ..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.