Hayırlı olsun dileklerimle başta Belediye Başkanı Recep Gürkan olmak üzere Belediye Kültür Müdürlüğü bünyesindeki tüm görevlilere başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
Her zaman söyleyip yazdığım bir cümle ile yazıma başlamak istiyorum.
"Bana göre bir Belediye Başkanının görev yaptığı yerleşim biriminde yaşayan insanlara yapabileceği en önemli hizmetlerin başında Kitap Fuarları veya bu tür etkinlikler gelir."
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin son döneminde başlatılan ama bir yıl yapıldıktan sonra ara verilen ve Recep Gürkan'ın göreve gelmesi ile yeniden hayata geçen Kitap Fuarı bu gün kapılarını kitapseverlere açıyor.


Hoş,her yıl açılan kapılar başka başka kapılar oluyor ama inşallah Edirnemiz çok amaçlı bir Kültür Sarayına kavuştuğunda Fuarımızın Mekan sorunu da hallolmuş olacak umudundayım.
Ülkemiz ve İlimiz Kitap okuma alışkanlığı açısından çok iyi bir seviyede değil elbette ama işte bu tür faaliyetler ile bu eksikliğimizi tamamlamaya çalışacağız.
Belediye Başkanının da amaç ve gayesi bu sanırım.
Eğitimci oluşunun verdiği bir avantaj ile bu konulara önem veriyor.
Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuyucuları yazarlarla bir araya getirmek ve o şehirde bir Kültür havası estirmektir bu güzel etkiliğin amaç ve gayesi…
Bundan güzel ve anlamlı bir amaç olabilir mi?
Daha önceki bir yazımda da belirttiğim gibi Kitap Fuarının İlki yapıldıktan sonra inkıtaya uğraması ve ara verilmesi sonrasında böylesi önemli bir etkinliği yeniden hayata geçirerek Edirneyi 10 gün süre ile bir Kültür kenti esintileri ile şenlendirip serinleten Eğitimci Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı bir eğitimci Melih Hoca olarak yürekten kutlamak ve tebrik etmek istiyorum.
Altı yıldan bu yana artarak devem eden güzellikler ile devam ettirmiş olduğu Fuar bu yıl daha da anlamlı ve kaliteli bir hal alacak umudundayım.
Başta Kültür Müdürü olmak üzere tüm personel şu anda bu konuya odaklanmış durumda gördüğüm kadarıyla.
Hatta Müdür ile görüşmek ve konuşmak dahi mümkün değil yoğunluğundan.


Bir günde 40 tan fazla önemli yazar ile Edirnelileri buluşturmak ne demek biliyor musunuz?
Bir Edirneli hatta Trakyalı olarak bu birlikteliğe ne zamanınız ve de imkanlarınız müsait olamaz.
Bakın geçmiş yıllardaki bir açılış konuşmasında Fuar ile ilgili ne kadar güzel ifadeler kullanmıştı Başkan Gürkan;
“Günümüzde belediyecilik deyince artık sadece, klasik anlamda yol yapan, çöp toplayan şehrin altyapı hizmetlerini gören, insanların evlerine rahat gidip gelmelerini sağlayan bir anlayış yok. Bunlar zaten belediyeciliğin temel hizmetleri. Yani kimseye söylemeden, söylenmeden yapılması gerekenler. Günümüzde asıl belediyecilik etkinlikleri kültürle, sanatla, şehrin sosyal ve kültürel gelişimine yaptığınız katkıyla ölçülebilen faaliyetlerdir”
Doğru değil mi?
Öğrencilerin ve çocukların mutluluğu…
Görülmeye değer güzellikler yaşanıyor her yıl.
Ya isimlerini duyduğumuz ama hiç zaman tanışma imkanı bulamayacağımızı bildiğimiz o kocaman yazarlar.
Onlarla konuşmak tanışmak ve sohbet etmek ne demek…
Tek eksiğimiz böyle büyük ve kapsamlı Organizasyonlar için yeterli bir mekana sahip olamamamız.
İnşallah bu ve buna benzer etkinliklerin daha rahat yapılabileceği Kültür Merkezini de İlimize Kazandırılır da bu konudaki serzenişler ortadan kalkmış olur.
2019 yılı 7.Kitap Fuarımız Hayırlı ve Uğurlu olsun..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.