Ak Partinin, 31 Mart seçimlerinde Edirne Merkezde oylarını yükseltmesine rağmen kazanılabilecek bir seçimin kaybedilişi nedeniyle, yönetim bazında bir değişimin söz konusu olduğu ifade ediliyor.

Tabandan gelen eleştirilerde, mevcut il yönetiminin bu partinin kurucularını ve bu güne kadar bu partiye hizmet etmiş insanların tümünü yok sayarak ve dışlayarak bir seçim politikası yürüttüğü, İl ve

İlçe belediye başkan adaylarının tespitinde Genel Merkezi yanıltıcı bilgiler verildiği, birçok ilçede seçim kazanacak olan adayların kişisel düşünceler nedeniyle aday gösterilmeyip partiye yabancılaştırılmaya çalışıldığı ifade edilerek İl yönetiminin görevden çekilmesi gerektiği konusunda

Genel Merkezin bilgilendirildiği belirtiliyor.

Merkez Adayı Koray Uymaz'ın kişisel gayret ve özverilerinin büyük olduğu,bu oyların alınmasında kendisinin ve eşi ile birlikte özveri ile çalışan Kadın Kollarının etkisinin çok olduğu gerçeğinin de iletildiği ifade edilirken,seçim çalışmaları süresince ne İl Başkan ve yönetiminin ne de Merkez İlçe Başkan ve Yönetiminin rakipler hakkında en ufak bir eleştiri dahi yapmadan,hatta yakınlık tesis etmeye çalışarak süreci tamamladıklarının da iletilen bilgiler arasında yer aldığı belirtiliyor.

Bazı partililerin ifadelerine göre bütün bu olumsuz durumların Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal tarafından da bilindiği ve yeri geldiğinde Genel Merkeze bilgi vereceği söylenenler arasında yer alıyor.

Ne kadar doğru ne kadar asılsız zaman içinde göreceğiz elbette.

Seçimlerin üzerinden geçen süreç için de şu anda görevde olanlar dışında birçok Ak Partili eski yöneticiler ve gönüllüler ile sohbetlerim oldu.

Hepsinin söylediği ve savunduğu konu şu; "Şayet İl ve Merkez İlçe Başkan ve Yöneticileri Koray Uymaz ve eşi'nin sarf ettiği gayret özveri ve cabanın yarısını göstermiş olsalardı,bu seçimi yüzde yüz kazanırdık"

Şunu söylüyor üzgün Ak Partililer; "biz bu seçimdeki avantajı bir daha kesinlikle bulamayız.İyi Partinin desteğinin çok az olduğu,sandığa gitmeyen CHP lilerin çok olduğu,küskün insanların partilerinin adayına zarar vermek için gayret gösterdiği ve sadece CHP oylarını bölmek için yarışa giren bir adayın mevcut olduğu bir seçim asla bulamayız.Yazık oldu."diyorlar.

İlçelerdeki kayıpların da İl Başkanlığının yanlış tutum ve davranışlarından kaynaklandığını kaydeden Ak Partililer;"aday belirlemelerin de kişisel ve duygusal faktörlerin ön plana çıkarılmasının cezasını çekiyoruz" diyorlar.

Tabii ki bütün bu üzüntülü konuşmaların sonunda;

Ne yapılmalı,kim İl Başkanı olarak görevlendirilmeli? sorusunu dile getirdiğimde birçok isim dile getirilirken,partiyi böyle bir durumda toparlayacak ve geleceğe taşıyacak kişinin eski Milletvekili Şemsettin Emir olduğu görüşü öne çıkan isimlerin başında geliyor.

Bu güne kadar İl Başkanlığı görevini arzulamasına rağmen yapma şansı bulamayan kardeşimizin görevlendirilme olasılığının yüksek olduğu da ifade ediliyor.

Sevdiğim ve saygı duyduğum bu kardeşimin parti ile ilgili olumlu düşüncelerini çok iyi bilenlerdenim.

Ben derim ki; "Bir kere de Şemsettin Emir’i deneyin bakalım.Verin yetkiyi ve isteyin görevi.Bundan daha mı kötü olacak sanki."

İşin özü şu ki; AKP Edirne teşkilatında bir şeyler oluyor veya olma yolunda.

Haydi rastgele..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.