Edirne’de AK Parti İl Başkanlığı önemli bir makamdır. Çünkü il başkanlığına getirilen Sn. İlyas Akmeşe, bu makama AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan doğruya nokta tayiniyle gelmiştir.

Dün, Sn. İlyas Akmeşe’nin Ak Parti İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısına katıldık.

Rahat bir ortamda Sn. İlyas Akmeşe’ye halkımızın da bize not ettirdiği sorularımızı yönelttik.

Bu sorulardan birisi Sn. İlyas Akmeşe’nin yeterince dolaşmadığı yönündeydi.

AK Parti İl Başkanı bu soruya gayet temkinli bir yanıtla “Bundan sonra daha çok halk arasında olmaya gayret edeceğim” diyerek yanıt verdi.

Sn. İlyas Akmeşe eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin adaylığı hakkında sorulan soruya da; “Bizim partimizden herkes aday olabilir. Sn. Hamdi Sedefçi de olabilir.” Şeklinde yanıt verdi.

Belediye başkanlığı adaylığı için son tarihi de Sn. İlyas Akmeşe “Ekim sonu veya kasım başı” olarak yanıtladı.

AK Parti İl Başkanı Sn. İlyas Akmeşe’ye; “AK Parti İl Başkanlığı için yeni bir seçim ya da atama, söz konusu mu?” Diye sordum. Sn. İlyas Akmeşe bu sorumuza; “AK Parti İl Başkanlığı’na en yetkili makam tarafından atandım. Bu günden sonra yeni bir seçim ya da atama asla söz konusu değildir.” Diye yanıt verdi.

AK Parti İl Başkanı Sn. İlyas Akmeşe’ye tarihi köprülerin onarımı ile ilgili bazı soruları da yönelttim.

AK Parti İl Başkanı Sn. İlyas Akmeşe’nin verdiği yanıt özetle şöyleydi; “Tarihi köprülerin onarımı konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte çalışıyoruz. Tarihi Tunca ve Meriç Köprüleri’nin onarımına düğün mevsimini de göz önünde tutarak ekim ayı sonu veya kasım ayı başında başlanacaktır. Tarihi köprülerin bu günkü yüzey taşlarının dayanıksızlığı kanıtlanmış olduğundan, yeni konulacak yüzey taşları için teknik heyet tarafından araştırmalar yapılmaktadır. Köprüler yenilenmiş olarak halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Böylece tarihi köprüler konusunda benim ısrarla üzerinde durduğum sorular da yanıtlanmış oldu ve ben bu konuda umutlandım ve rahatladım.

Şimdi ilgiyle ve titizlikle verilen sözlerin tutulmasını ve tarihi köprülerin aslına uygun olarak onarılmasını bekleyeceğiz ve takip edeceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.