Edirne Belediyesinin Şubat 2018’de kendi imkanlarıyla başladığı altyapı çalışmalarına İller Bankasından kredi onayı çıkmasıyla birlikte çalışmalara hız verildi. Kocasinan Mahallesi’nden başlayan içme suyu şebekesi projesi devam ederken, kanalizasyon ve yağmur suyu projesi için ilk kazma bu gün Şükrüpaşa Mahallesinde vurulacak.

Ak Parti Edirne Milletvekili Dr.Fatma Aksal'ın desteği ve girişimleri ile İller Bankasından talep edilen kredinin onaylanması üzerine hız kazanacak olan yatırımın temeli Şükrüpaşa Mahallesinde bugün düzenlenecek olan tören ile atılacak.

Başkan Gürkan kamuoyuna yaptığı açıklama ile 30 bin metre yağmur suyu toplama kanalı, 380 bin metre içme suyu şebekesi ve 110 bin metre kanalizasyon projesinin 3 yıl içinde tamamlanacağını ve Edirne’nin 2050 yılına kadar altyapı sıkıntısı çekmeyeceğini söylemişti.

Başkan,Çalışmaların bölge bölge ilerleyeceğini ama yine de çalışamalar sırasında yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı şimdiden özür dileyerek; “Çalışmanın yapılacağı bölgede yaşayan vatandaşlarımızı SMS ve anonslarla 10 gün önceden bilgilendireceğiz. Altyapı çalışmaları sırasında Edirne halkının sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz.” demişti.

Edirne İlinin alt yapı ile önemli çalışmalarını incelediğimizde Cumhuriyet döneminde 3 kez planlı çalışma gerçekleştirildiği görüyoruz.

İlk çalışmanın Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı döneminde 1934 yıllında gerçekleştirildiğini ve bu planlı çalışmanın tabelasının da Buçuk tepe'deki tesiste bulunduğu biliyoruz.

Yine 1966 yılında bir yenileme çalışması yapılıyor ve 1986’da planlı bir altyapı çalışması yapılıyor.
Ufak tefek yenileme ve onarım çalışmaları yapılsa da Başkan Gürkan'ın dediği gibi, "O günden bu gün neredeyse bir Edirne’den daha da fazla bir Edirne kuruluyor ama plan yok, proje yok ve Kanalizasyonu, içme suyunu ekleyerek gidiyoruz"

Başkan Gürkan'ın bu konuda sevinçli ve mutlu olduğunu anlamak zor değil ve akılsız Başkan olmak için adeta çırpındığına tanıklık etmek kolay.

Edirne'nin kanayan yaralarından biri olan altyapı sorununu çözüme kavuşturacaklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın son açıklaması şöyle: “Edirneliler çok bekledi, çok sıkıntı yaşadı, biliyorum. Ama artık hepsi son bulacak. Göreve geldiğimizde 1934’te başlayan, 1966’da kısmen yenilenen ve 1986’da en son projeli olarak yapılan altyapıda içme suyu şebekesi neredeyse tamamen iflas etmiş durumdaydı. Kanalizasyon ve yağmur suyu toplama konusunda belli bölgelerde sıkıntılar vardı.

Bunları gidermek için 2015 yılında başlayarak projeleri İller Bankasına çizdirtmiştik ve ilgili ihaleyi 4 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirmiştik. İhaleyi kazanan firmayla Temmuz 2018’de sözleşme imzalamış ve İller Bankasından kredi talebinde bulunmuştuk. Talep ettiğimiz krediye uzun bir süre cevap gelmeyince ‘Edirne'nin daha fazla beklemeye tahammülü yok’ diyerek altyapı çalışmalarımıza kendi imkanlarımızla başlamıştık. Edirne Milletvekili Sayın Fatma Aksal’ın da girişimleriyle kredimiz geçtiğimiz günlerde onaylandı. Şimdi Edirne halkı ile daha güzel yarınlara temel atmak için altyapı çalışmalarımıza hız veriyoruz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.