Ülkemizde  milli ittifak oluşturma amacında olan 6 parti yönetimlerinin bir süreden beri bir araya gelip  parlamenter sistemin uygulanacağı, bir yönetim için çalışmalar yapıyor.Bu çalışmalar toplumun bir kesimi tarafından da yakından takip ediliyor.

Bugün ülkemizde ekonomik sorunların yanında demokrasi konusunda da somunların olduğu muhakkak. Bunu dikkate alan biri  sosyal demokrat  diğerleri sağın farklı kesimlerinden olan siyasi partiler   ülkemizde ilk kez  bir araya geldi.

Bu demokrasimiz açısında da olumlu bir birliktelik.Parti yöneticileri göreve geldiklerinde yapacakları hizmetler konusunda çalışmalar yapıyor. Bunun yanında milli ittifaka karşı olan partiler karşılarında oluşan 6 partiden meydana gelen bu birliği kırmak için  her türlü yola başvuruyor.

Arkalarındaki güçlü medya  ve devlet kurumları ile  6 partinin bir araya gelmesinin mümkün olamayacağı propagandasına ağırlık veriyor.

Tabanları farklı hiçbir zaman bir araya gelmemiş siyasi görüşte olan partilerin aynı amaç etrafında toplanması çok  çok özveri isteyen bir durum.Tüm engellere rağmen  bu partiler bugüne kadar beraberlikte kararlı görünüyorlar.Bu politikalarının tabanlarına benimsetmelerin ne kadar geçerli olacak onu da seçimler yaklaştıkça göreceğiz.

--------------------------------

ÇALIŞMALAR ALTILI GANYANA DÖNMESİN

Haftanın her günü atların yarışması ile gerçekleşen toplum arasında büyük ilgi uyandıran Altılı Ganyan bahsini oynayanlardan sadece koşularda 6 atın kazandığı koşuları bilenler  kazançlı çıkıyor.

Onun dışında  tahminde bulunanların bu koşularda bir geliri yok.Ülkemizde  6 farklı siyasi  partinin bir araya gelmesi ile oluşan demokrasi ittifakına mensup  6 partinin  birlik beraberliğini sonuna kadar koruması gerekiyor.Birinin ittifaktan kopması tıpkı 6 lı ganyandaki gibi başarı bir anda başarısızlığa dönüşür.

Onun için bugüne kadar aksaksız yürüyen altılı ittifak bu birliğini seçime kadar sürdürme azim ve kararlılığında görülüyor. Bunu bilen Cumhur İttifakı partileri  bu bağlantıyı engellemek için tüm imkanlarını kullanıyor. Bu ikili  ittifakın  güç  mücadelesi seçimlere kadar artarak devam edeceğe benziyor. Eğer bu ittifak bozulmaz amacına ulaşırsa ülkemizde ilk kez farklı görüşü savunan 6 parti aynı amaç etrafında bir araya gelmiş olacak.

Bu demokrasimiz açısından önemli bir kazanım olabilir.Tabii altılı ittifaka koşanlar altılı ganyan beklentisinde olmayıp tek görüş kazancı yerine ortak beklentilerini ön planda tutsunlar.

Bu yolda işleri çok ama çok güç.

------------------

YİYECEKLERİ KULLANIM SÜRELERİNE DİKKAT EDELİM

Yiyeceklerimizin kullanılma süreleri içinde tüketilmesi konusu çok önemli.Özellikle yaşadığımız  hayat pahalılığı süresinde  yiyecek tüketimi ve satışları daha da azalıyor.Bu bazılarınca fırsat olarak değerlendirilebilir. Vitrinlerdeki yiyecek ürünleri uzun süre bekleyip kullanma sürelerini aşmış olanları alacak olan vatandaşlarımızın  buna çok dikkat etmeleri gerekir.

Bunda yiyecek satan firmaları  zan altında bırakmak diye bir amacım olamaz.Burada önemli olan toplumun sağlığı.Bu konuda azami dikkat gösterilse de onların arasından  kullanma süreleri dolan yiyecek ürünleri de olabilir.Bunu gözden uzak tutmamak gerekir.Onun için yiyecek alan vatandaşlarımız aldıkları ürünlerin kullanım sürelerine özen göstermeleri gerekir.

Süreleri dolan ürünlerin satışı yasal olarak mümkün olamayacağını satılması durumunda sağlık açısında tehlike yaratacağını unutmamak gerekiyor.

------------------------

FIKRA

BOYA TENEKESİ

Karadeniz sahilinde devam eden bir karayolunda işe girdi.Kendisine bir teneke boya ile bir fırça verip,yolun orta şeridini boyamasını istediler.Karadenizli boya tenekesini bir yere koyup yolun başında hevesle işe başladı.İşinde ilk gün 800 metrede boyama yaptı.İkinci gün 400 metre ,daha sonraki günlerde  verimi daha da azaldı. Üçüncü gün 200 metre ,dördüncü gün ise 100 metre boya yaptı. Yetkili mühendis bu durumu beğenmedi.

“İşe çok iyi başlamıştın daha sonra tembelleştin.İş verimin her geçen gün neden azalıyor.?” Diye sordu.

“Ben hiç tembelleşir miyim .?” dedi Karadenizli.” Gün geçtikçe boya tenekesinin yanından uzaklaşıyorum da ondan verim düşüyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.