Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle halkımızın büyük bölümünün morali bozuk. Özellikle dar gelirliler kışı nasıl geçireceğim diye  kara kara düşünüyor. Bu sıkıntılar insanın psikolojik durumunu da etkiliyor.

Gereksiz yere sinirleniyor. Bazı durumlarda çevremizi  kırıcı sözler kullanıyoruz. Bu durum bazı hallerde kavgalara yaralama ve ölümlere kadar uzanıyor.

Aile kavgaları, boşanmaların büyük bölümü geçim sıkıntısından kaynaklanıyor. Hırsızlıklar, gasp olayları böyle dönemlerde artış gösteriyor.

Onun için  böyle durumlarda aman dikkat diyorum. Dostluklar her şeyin üzerinde olmalı. kalpleri kırmak kolay, tamiri ise çok zordur. Yukarıdakilerin kavgaları  topluma sirayet etmemeli. Eğer bu durum halk arasına yaygınlaşırsa  onu gidermek zor olur.

Toplumumuzun  en önemli özelliği hangi koşullarda olursa olsun sevgiyi, barışı  komşuları ile iyi ilişkileri ön planda tutmasıdır.

Bu birlikteliğe, süregelen dostluğa zarar vermeyelim. Siyasiler siyasetlerini sürdürebilmek için gerekirse ve bazen gerekmediği zaman da birbiri ile  kavga ediyor.

Bu bizim ülkemize has bir siyaset modeli.

Bu durum  o siyasetin yandaşlarını da etkiliyor. Atlar tepişir fareler ölür gibi bir özdeyiş vardır. Farelerin konumuna düşmeyelim. Atlar istediği kadar akılları başlarına gelinceye kadar tepişsin. Bizler dostluğumuzu baki kılalım.

*************************************************

SAĞLIĞIMIZ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ.

Her zaman halk sağlığı konusunda  uyarılarına değer verdiğimiz,eski  tabip Odası Başkanı  Dr Ertuğrul Tanrıkulu bu hazan mevsiminde de  sağlık konusunda halkımıza uyarıları oldu.

 Tanrıkulu özellikle  bu ayda yapılması gereken aşıların ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

Aşı özellikle yaşı ilerlemiş hasta vücutlara dayanıklılık kazandırıyor. Hastalıklara bağışıklık getiriyor. Bazılarını dediği gibi  aşılar laf olsun  diye  yapılmıyor.

Özellikle bu mevsimde grip aşısı olan yaşlılar gribe karşı dayanıklı oluyor. Bunun yararını ben gördüm. Aşı yaptırdığımdan bu yana gripten etkilenmiyorum. Tanrıkulu’nun uyarıları arasında yine bu mevsimde evlerin havalandırılması, açık havada her gün yarım saat yürüyüş yapılması, C vitamini bol yiyeceklerin alınması, önerisi vardı.

Tanrımkulu’nun belirttiği gibi sonbahar, şairlere ilham kaynağı olan farklı güzellikleri olan bu aylar bir sanat gibidir, diğerleri ise sadece mevsimdir. Onun için  havaların değişken olduğu bu aylarda  sağlığımıza dikkat diyorum.   

******************************************************

 MİLLETİN AKLIYLA  ALAY ETMEYİN

Marketlerde  satılan ürünlerin fiyatlarına bakıyorsunuz üzerlerinde 99 kuruşlu rakamlar. Bu resmen insanların aklı ile alay etmek anlamına gelmiyor mu?

 Diyelim ki fiyat öyle , peki geri kalan bir kuruşu müşteriye veren var mı?

 Bu  para önemsiz olabilir binlerce , on binlercesinin birikmesi halinde büyük meblağ tutmuyor mu?

 Sonra böyle kağıt üzerinde kalacak fiyatlarla halka ucuz satıyoruz  aldatması yapılmıyor mu?

Düz fiyatı söyleme yerine  ,bir kuruş aşağı fiyat belirtilerek  halkı  aldatmayla ne amaçlanıyor?

Bunlar ticaretin alengirli oyunları, kandırma yöntemleri .

Halk bir kuruş az fiyata  bakarak ucuz mal aldığını sanıyor. Her nedense bu  etiket oyunları son yıllarda geçerli olmaya başladı. Bizler de bunu ucuzluk kabul edip  bal gibi yutuyoruz.

***************************************************

FIKRA

EŞEKLERİN DUASI

Kasabanın birinde semerci vefat etmiş.

Kasabaya yeni gelen semerci işin acemisiymiş.yaptığı kötü semerler yüzünden  eşeklerin sırtında yaralar açılmış.

Eşekler başlamış duaya:

“ Tanrım sen bizi bu acemi semerciden kurtar ne olur.! Ölsün de ondan kurtulalım ”

 Sonunda eşeklerin duaları kabul olmuş, semerci ölmüş.

 Fakat,  ölen semercinin yerine  gelen de  ölenden daha acemiymiş.

 Eşekler yeniden duaya başlayınca, gurubun en yaşlısı olan boz eşek "Yanlış yapıyorsunuz arkadaşlar” demiş. "Bu iş böyle gitmez.semercinin ölmesi için dua etmek inanın  bize hiçbir yarar sağlamaz” eşekler  üzüntü  içinde biraz şaşkın biraz kırgın yaşlı eşeğe bakmışlar:

“ Dua etmeyelim de ne yapalım? Bu çileyi çekmeye devam mı edeceğiz?  semercinin ölmesi için elimizden başka bir şey gelmez ki”

 Yaşlı eşek acı aca gülmüş:

 “Semerci ölse dahi bizim semerlerimiz değişmez !”

“Peki ne yapalım”

“ Tanrı”ya bizi eşeklikten  kurtarması için  yalvaralım

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.