31 Mart Yerel seçimlerine on günden az bir süre kala partilerde gördüğüm bazı aksaklık ve eksiklikleri zaman itibariyle geç kalınmış olmasına rağmen yazacağım.

Siyasette de Devlet hiyerarşisinde olduğu gibi bir sistem be silsile vardır ve buna uyulmak zorunluğu da söz konusudur.

İl Başkanları ve yönetimi Genel Merkezin talimatları doğrultusunda çalışan Ana Kumanda masası görevi yapar İllerde.

Onun altında bulunan İlçe ve Belde yönetimlerinin çalışmalarını düzenlemek ve dizayn etmek onun görevidir.

Hal böyle olunca da,çağırılsız çağırılmasın sık sık ziyaretler gerçekleştirmek zorundadır.

Hele hele seçim sathı mahalline girildikten sonra dur durak bilmeden fır fır Merkezde ve ilçelerde dolaşmak,sorunları tespit etmek,aksak ve eksik olan çalışmaları düzenlemek ve bertaraf etmek İl Başkan ve Yönetiminin görevidir.

İlin Milletvekilleri ile birlikte çalışmaları yerinde tespit edip varsa sorunları bertaraf etmek mecburiyetindedir.

Merkeze analık,İlçelere babalık yapmayarak eşit şekilde ilgi ve alakasını hissettirmek zorundadır.

Milletvekilleri de tabiiki.

A İlçesine farklı B İlçesine farklı ve dengesiz ilgi ve alaka göstermemelidir.

Gerek Milletvekili gerekse de İl Başkanı sorunların kendisine iletilmesi halinde hızır gibi o seçim bölgesine intikal edip partisinin görmesi muhtemel zararı ortadan kaldırıcı çalışmalar sergilemelidir.

Parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum ki;bazı ilçelerimizde bu yazdıklarımın aynini yaşayan insanların serzenişlerine tanıklık ettim.

Bir ayı aşkın bir süredir Belediye Başkan Adayı ile bir araya gelmeyen İlçe Başkan ve Yöneticilerinin mevcudiyetini duydum.

A İlçesinde Belediye Başkan adayı ile haftada birkaç kez seçim gezisi ve ziyaretleri yapan Milletvekilinin B ilçesine ayda bir kez uğradığını öğrendim.

Partiler arasında yapılan ittifakların nasıl işlediğini,nelerin yapılıp yapılmadığını,protokola uyulup uyulmadığını kontrol ederek muhtemel zararları peşinen ortadan kaldırıcı önlemleri almak yine İl Başkanı ve Milletvekilinin görevidir.

Parti Genel Merkezlerinin yapmış olduğu seçim yardım ve desteklerinin adil bir şekilde dağılımı sağlamak ve en ufak bir dedikoduya meydan vermeyecek hassasiyeti göstermekte İl Yönetimlerinin en başta gelen görevidir.

Pazartesi günü yazacağımız yazımızda da bazı husurları dile getirerek son Haftaya girmiş olacağız.

Tüm Partilere ve adaylara başarılar diliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.