Toplum arasında siyasi kadrolar arasında yenileşme yapılması, kadroların gençleşmesi sık sık gündeme geliyor.

Sadece koltuğunu koruyan topluma hiç bir yararı olmayan siyasilerin artık bu alandan çekilmesi isteniyor.

Toplumun bu konudaki talepleri yerinde ve halkı. Dünyada ve ülkemizdeki siyasi gelişmelerden habersiz, bilgisayar dahi kullanmaktan aciz okuyup, irdeleyip sorunları yorumlamayan siyasetçiler artık koltuklarını bırakıp köşelerine çekilmeli.

Toplum bu gedikli siyasilerin yükünü daha çok taşıyamayacak hale geldi. Bunların günümüzde toplumun sırtında asalak haline dönüştü. Böyle statükocu kadrolarla toplumun biriken meselelerinin çözümlenemeyeceğini iktidar da muhalefet de iyice anlamalı. Sırtlarında bu keneler atıp genç ve dinamik kadrolara imkan tanıyıp yollarına devam etmeli.

Dünyada demokraside gelişmiş ülkeler böyle yaptığına göre bu değişime karşı bizim de durmamız mümkün değil.

----------------------

AYNI SIKINTI MESLEK KURUM ÜST YÖNETİMLERİNDE VAR

Siyasi partilerde yeni ve dinamik kadrolara ihtiyaç kaçınılmaz hale gelmesi ile birlikte onların koltuğu altında himayeleriyle saltanatlarını sürdüren meslek kuruluşlarımızın üst yönetimlerine de böyle bir değişim ihtiyacı yok mu?

Kuşkusuz bu değişim, siyasilerden beklenen revizyon kadar önemlidir. Tabanlarını sesi ve sorunlarını sahiplenmesi gereken bu kadrolar bugüne kadarki uygulamalarıyla görevleri yerine, sadece kendi geleceklerini, koltuklarını korumadan yana kullanıyor . Bu konumda oldukları kamuoyu tarafından da sık sık dillendiriliyor .

Mesela şu günlerde ülkemizde halkı yakından ilgilendiren bir dizi sorun yaşanmasına rağmen bu muhteremler ekrana çıkıp sorunları dile getirdikleri, çaresi için katlı yapıp tabanlarını moral verdikleri duyulmuyor.

Daha önceki yıllarda Ecevit hükümetini tüm sermaye kuruluşları deklarasyon yayınlamış, bir esnafımız Ecevit'e yazar kasa atmıştı. Bugün yaşanılan sıkıntılar o günlerden daha fazla olmasına rağmen anlı şanlı meslek kurum üst yöneticilerinden hiç ses seda yok.

Bazıları sorunun özü yerine rica minnet ile laf olsun diye konuyu öylesine duyurmak istiyor.

Çağdaş demokrasi ile idare edilen ülkelerde demokratik kitle örgütleri, sendikalar toplumun en etkin hak arama organlarıdır.

Bu kuruluş mensupları hakları zayi olmasın diye onları o makama getirmişlerdir.

Adeta dudak uçuklatan düzeyde maaşlar onlara bu amaçla verilir. Tıpkı bazı parlamenterler gibi varlığı yokluğu belirsiz bu kadroların da yenilenmesi, değişmeler gerekmez mi?

Bu yapıldığı zaman demokrasimiz de işlerlik kazanacak, ülke sorunları daha çabuk çözümlenecek, ülkemizin saygınlığı daha da artmış olacaktır. Bunun için görev o meslek kurum yöneticileri adına oy verenlere düşmektedir. Ülkemizde siyasi kadrolarda revizyonu, yenileşmenin yanında meslek kurumlarının üst yönetimlerinin de büyük oranda değiştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.