Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun Edirne ziyareti sürecinde verdiği sözleri, yapmayı planladıkları yatırımları okurlarımın dikkatine sunmak ve takibini sağlamada kolaylık elde etmelerini temin etmek amacıyla kaleme aldığım yazı serisinin ikincisinde İlçe ziyaretlerini de ele alacağım bugün. Mesela Uzunköprü ve Ergene ile ilgili söylemlerini aktaracağım.

Meriçli bir kişi olarak Uzunköprü benim için çok önemli.

Hatta tüm Meriçliler için. Bu nedenle güzel yatırımlar ve girişimlerde seviniyor, yapılmadığında da üzülüyorum.

Birçok ilçede değişimler ve kazanımlar yaşanmasına rağmen Benim Kasabam dediğim Uzunköprü'de halihazırda hiçbir yatırımın ve olması gereken işlerin gerçekleşmemesi beni ziyadesiyle üzüyor.

Aslında Uzunköprülüler yeni Belediye Başkanından çok umutlu ve beklenti içindeydiler. Bir zamanlar Edirne'nin değil, Trakya'nın en sosyoekonomik yönden önde gelen İlçesi konumundaki Uzunköprü'nün aydın ve sosyal insanları yılladır gizli yarış halinde oldukları Keşan İlçesinin çok gerisinde kaldıklarını görmekten üzgünler tabii ki.

Bunu birçok partili partisiz kişi ile sosyal medya aracılığı ile yaptığım yazışmalardan anlıyorum.

Hatta Belediye Başkanlığı için bir tanım da göndermişler; "Belediye Başkanlığı çok önemli bir görev ve Başkanın çok bilgili, görgülü en önemlisi de araştıran soran caba harcayan ve istediğini koparma becerisi olması gereken bir kişi olması gerekiyor. "diye ifadeleri yazmışlar.

"Siyasette acemi oluşunuzun yanında İdarecilik konusunda da hiçbir deneyim ve beceriniz yoksa her zaman sınıfta kalmaya mahkumsunuz demektir." ifadeleri de benim görüş ve düşüncemdir.

Uzunköprü Belediye Başkanının İktidar Partisi Milletvekili Dr. Fatma Aksal ile İlçenin sorunları ve ihtiyaçları için kaç kez görüşüp fikir alışverişinde bulunup bulunmadığını merak ediyorum doğrusu.

Aslında CHP li Belediye Başkanlarının Belediyecilik açısından her konuda akıl danışacağı, örnek ve destek alacağı bir ağabeyleri var.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın yardım ve desteğini istemek hiçbir Başkanı küçültmez aksine büyütür.

Siyasi açıdan da yardım alacakları Gençlik Kollarından yetişmiş ve tecrübeli bir duruma yükselmiş CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı bir kazanç.

Kasabamın Belediye Başkanının buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü Siyasi bir geçmişi olmayan, Kamu ve Özel sektör yöneticilik deneyimi ve tecrübesi olmayan bir kişinin çok iyi danışmanlara ihtiyacı vardır.

Neyse gelelim Bakanın ziyaretindeki söylemlerine.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Trakya'da Ergene Havzası'ndaki kirliliğin önlenmesi için son 2 yılda 3 bin 440 denetim gerçekleştirdiklerini,24 milyon TL idari para cezası uygulandığını, 36 tesise kapatma cezası verildiğini söyledi. Denetimleri aralıksız sürdüreceklerini belirten Bakan Kurum, "Ergenemizi ve Meriç'imizi koruyoruz. Bölgeyi doğal güzelliğiyle birlikte gelecek nesillere bırakacağımız adımları kararlı şekilde atmaya devam ediyoruz" demişti.

En önemli bir konu Uzunköprü için.

Daha şimdiden arkasını bırakmayarak takipçisi olmalı Belediye Başkanı.

Köprünün onarım işi de ihale edildi ve ekipleri şantiyelerini de kurdu.

Bu konuda da Başkanın Projeyi çok iyi inceleyip İlçesi için gerekli bazı istekleri olursa Hükümet yetkililerine ulaşması ve aktarması gerekir.

Çünkü en çok beğenilen ve takdir görerek hala hatırlanan Başkanlar muhalefet partisine mensup Başkan olduğu halde güzel içler yapan Başkanlardır.

DEVAM EDECEĞİZ...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.