31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli Seçimler ile 2014 yılında göreve başlayan Belediye Başkanları,Meclis Üyeleri,İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarların görevi sona erecek ve yine halkın oyları ile yenileri göreve başlayacak.Elbette görevde olanların bazıları yine bu görevi kazanıp görevlerine devam etme şansı elde edebilecekler.

Aday belirlemede Parti Meclislerinin önemi çok büyük elbette.

Belirlenen Belediye Başkan adaylar ile birlikte çalışacak Meclis Üyelerini tespit etme konusunda adayların da söz hakkı fazla olmalı tabiiki.

Birlikte görev yapacağı ve vaad edilen görevleri yerine getireceği Meclis üyelerinin seçiminde en büyük söz hakkı Adayın olması gerekir zaten.

Kendi Partisine ait Meclis üyeleri ile uyum içersinde çalışamayan Başkanlar birçok kez muhalefetin kıskacı ile karşılaşabilirler.

Onun için de Başkan adayları bu sıramada çok dikkatli olmak zorundadır.

Meclis üyeliği öyle sıradan bir iş değildir aslında.

Hele hele İktidar partisine mensup Meclis üyesi o yerleşim biriminin kaderine etki eden kararların sorumluluğunu üzerine alan kişidir.

Onun için Meclis Üyesi seçiminde arkadaş,dost,partili hesabı yapmadan,Edirne için yararlı olabilecek donanımlı ve yetenekli kişileri tercih etmek gerekir.
Edirne'de bu konunun sağlıklı bir şekilde yapıldığı kanaatinde değilim şahsen.

Meclis üyesi Başkanın yardımcısıdır,yol göstericisidir,her konuda kalkanıdır ama bunları yapacak meziyet ve karaktere sahipse tabiiki.

Meclis üyesi aydan aya toplantılara katılıp parmak kaldıran insan değil,her gün şehrin belli noktalarında gezen halkın içinde dert dinleyen ve çözüm bekleyen sorunları Belediye Başkanına getiren kişidir.

Ben her zaman söylüyor ve yazıyorum;İktidar partisine mensup bir Meclis üyesi bir ay için de en az on tane sorunu Başkanına taşıyıp çözüm yolları ile ilgili istişarelerde bulunamıyorsa o Meclis Üyesi görevinde başarılı değildir.

Aslında Meclis üyesi bunu yapmış olsa zaten itibarı ve perestijide artar halkın gözünde.

Çünkü vatandaş Meclis üyesine aktardığı sorununun çözüme kavuşması ile o Meclis üyesinin

Başkanın üzerinde etkili bir üye olduğunu kabul edip saygı duyar.

Böyle olunca da Belediye'ye gelip bir sorununu Başkana anlatmak yerine Meclis üyelerine aktararak Belediye deki izdiham da ortadan kalkmış olur ve vatandaşın illaki başkan ile görüşme ısrarıda ortadan kalkmış olur.

Bu dönem Belediye Meclisinin çok aktif ve başarılı çalışmalar sergilediğini söylemek kolay değil bana göre.

İktidar ve Muhalefet Meclis üyeleri birlik beraberlik için de beş yılı güle oynaya,yurt içi ve yurt dışı gezilerindeki mutlu anlarla geçirdiler elbette ama her zaman böyle akıllı,yetenekli,becerikli ve donanımlı Belediye Başkanı ile çalışmak mümkün olmayabilir.

Benden söylemesi...

DEVAM EDECEĞİZ..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.