Geçtiğimiz hafta sonu Edirne’de birden fazla etkinlik vardı. Trakya Müzik Festivali ve Balkan Klasik Otomobil Rallisi’nin dışında bizi en çok ilgilendiren tabi ki Motokros yarışlarıydı. Yıllarca Hayrabolu’da yapılan yarışları imrenerek izledikten sonra sonunda dileğimiz gerçekleşmiş, Türkiye’nin en iyi parkuruna kavuşmuştuk ve Türkiye Şampiyonası’nın yanı sıra Doğu Avrupa Şampiyonası da bir ayağını ilimizde yapacaktı. Üstelik parkurda ilimizi temsil edecek olan tecrübeli ve başarılı pilotumuz Ömer Doğan da motorunda yıllardır taşıdığı 59’u kaldırıp 22 numarayı koymuştu.

Edirne Valiliği ve TMF işbirliğiyle harika bir organizasyon gerçekleşti. Gerek parkur, padok alanı ve seyircilerin yarışları izleyeceği alanların hazırlanışı, gerekse şehir içinde ve dışında alınan önlemlerle gerçekten sorunsuz bir hafta sonu yaşandı. Parkurla ilgili en çok dikkatimi çekenlerin başında güvenlik yolları, padoklardaki motosiklet yıkama bölümleri ile yarış direktörlüğü binasında basın mensuplarına ayrılan oda geldi.

Yarışlar yapıldı, yarışanlar da izleyenler de çok olumlu tepkiler verdi. Bir çok motosiklet sevdalısı izledi, bir çok izleyen sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu. İlimiz çok önemli bir alanda harika bir tesise ve etkinliğe kavuşmuş oldu. Ayrıca çok da olumlu reklamımız oldu. Fakat dikkatimden kaçmayan şuydu; davet edilsin edilmesin, VIP bölümünde olmalarının ya da olmamalarının bence bi’ önemi yok. Şehir için bu kadar önemli bir tesis ve etkinlik varken, sünnet düğünlerini bile sosyal medya hesaplarında sayısız paylaşımla duyuran bir çok siyasi isim neden bu konuda en ufak bir paylaşımda bulunmadı. Kimseden cevap beklemiyorum.

Gelelim dört tekerleklilerin en hızlılarına.

Formula 1 ile geçen hafta hiç ilgilenmemiş, hatta yarışın tekrarını bile izlememiştim ancak bu hafta izlememi hiç bir güç engelleyemez. Çünkü Formula 1’in en ikonik yarışı olan Monaco GP var bu hafta sonu. Doğma büyüme Monacolu Leclerc, pistlerin en hızlı araçlarından biri olan Ferrari’nin direksiyonunda bakalım neler yapacak.

Son bir not düşeyim; sezon başında yeni araçlar tanıtılırken yıllardır araçlarının ön kanadında Senna logosu taşıyan Williams takımının bu logoyu kaldırması ve “Senna için bir müze oluşturduk, araçta taşımaya gerek yok. Geçmişte kalmayalım artık önümüz bakalım” açıklaması, Ayrton Senna fanı olan beni çok üzmüş hatta sinirlendirmişti. Bu hafta McLaren takımının açıklaması beni çok mutlu etti. Ayrton Senna’nın 3 şampiyonluk yaşadığı McLaren takımı, Senna’nın logosunu araçlarında taşımaya başlayacaklarını açıkladı. Tebrikler McLaren.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.