ÖREN YERİ PIRIL PIRIL OLACAK

Restorasyonunu bekleyen Tarihi Makedonya Saat Kulesi ve Ören Yeri'nde yaz temizliği yapılıyor.

ÖREN YERİ PIRIL PIRIL OLACAK

Restorasyonunu bekleyen Tarihi Makedonya Saat Kulesi ve Ören Yeri'nde yaz temizliği yapılıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ağustos 2017 Salı 09:59
ÖREN YERİ PIRIL PIRIL OLACAK


    Bilindiği gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı devreye girerek Tarihi Makedonya Saat Kulesi alanında bir ören yeri projesi gerçekleştirme kararı almıştı. Bu proje çerçevesinde hem Tarihi Makedonya Saat Kulesi restore edilecek hem de etrafındaki kalıntılarla beraber orası bir ören yeri olacak. Projenin kurulda görüşülmesinin ve onaylanmasının ardından restorasyon başlayacak. Restorasyonunu bekleyen Tarihi Makedonya Saat Kulesi ve Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Klasbahis bağlı Edirne Müzesi personeli tarafından temizleniyor.  
    ''PIRIL PIRIL OLACAK''
    Konuyla ilgili bilgi veren Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, ''Restorasyonu yapılacak olan Makedonya Saat Kulesi ve Ören Yeri Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca ören yeri statüsüne dahil oldu. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından koruma amaçlı imar yapıldıktan sonra projeler kurulda görüşülecek, onaylandıktan sonra restorasyonu başlayacak. Restorasyonunu bekleyen Makedonya Saat Kulesi ve Ören Yeri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Edirne Müzesi personeli tarafından oradaki otlar temizleniyor, plastikler toplanıyor. Pırıl pırıl olacak.'' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.