Bana ait bir söz değil.

Hoş,ben ve birçok Edirneli de ayni sözleri ifade ediyor.

Edirnemizi ziyaret eden konuklardan birinin Selimiye Meydanının yıllardan beri bu hali ile bekleyişine tepkisini dile getiren bir soru bu.

Soranlara,nedenini araştıranlara çok sık rastladığımız buna benzer sorular karşısında bırakın verecek cevabımız olmadığını kendimiz dahi birşey bilmiyoruz henüz.

Neden bekler niçin bekler anlamış değiliz Edirneliler olarak.

Dünya şaheseri Selimiye gibi muhteşem bir eserin önünde 6 yıla yakındır bu hali ile bekleyen bu alana nasıl bir isim verilir bilemiyorum.

Konuğun dediği gibi Rezalet demekle yetiniyor birçok kişi.

Yanılmıyorsam 2016 yılıydı.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Milletvekili Rafet Sezen İle birlikte o dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve eski Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu ziyaret ederek kısa süre içerisinde başlayacağı söylenen "Selimiye Meydan Projesi" hakkında görüş alışverişinde bulunup kendisinden destek istediler.

Hatta ben o zaman yazdığım köşe yazımda bu fotoğrafın güzel bir birliktelik içerdiğini ama CHP Milletvekilleri rahmetli Erdin Bircan ile Okan Gaytancıoğlunun da bu fotoğrafta olması gerektiğini belirtmiş ve kendilerine sitem etmiştim.

"Bundan güzel ve anlamlı bir birliktelik olamaz Edirnemiz için" demiştim.

Valisi,Belediye Başkanı,Milletvekili bir araya gelerek Edirne için büyük ve hayati bir önem taşıyan Selimiye Meydan Projesi için Edirne seven bir Bakan olan Mehmet Müezzinoğlundan yardım ve destek istemek amacıyla ziyarette bulunuyorlar.

Olması gereken hatta sık sık yapılması ve bir Bakan ile sınırlı kalınmayıp birçok Bakana gidilerek Edirne için destek istenmeli demiştim.

Selimiye Meydan Projeside herkesi ilgilendiren ve caba göstermesi gereken bir durum olduğu kabul edilerek caba sarf edilmeli.

Hatta muhalefet Milletvekillerinin bu konuda daha da aktif olup hem Edirne'ye yardım talebinde bulunup seçildiği şehre birşeyler kazandırma cabası içinde olduğunu kanıtlamak hemde yapılmadığında veya yerine getirilmediğinde muhalefet yaparak eleştirme şansını yakalamak için bir fırsattır bu tür yaklaşımlar.

Bu ziyaret sonrasınde hem Valilik hemde Belediye Başkanlığı birer açıklama yaparak Ankara ziyareti sonuçlarını açıklamışlardı.

Şu ifadeler yer almış Valilik bülteninde;

"Bir dizi çalışma ziyaretleri için Ankara’ya giden Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milletvekili Rafet Sezen ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Geçtiğimiz yıllarda yapılan Yemiş Kapanı Hanı kazılarının ardından yakın bir zamanda yapımına başlanacak olan Selimiye Meydan Projesi için destek isteyen Edirne heyeti kent genelinde yapılacak yatırımlar hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ziyaretin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek; “Edirne’nin benim gönlümdeki yeri başkadır. Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye Camisi, Edirne ve Türkiye’nin gözbebeğidir. Edirne ve Selimiye Camisine yakışır bir meydan projesi olacağına inandığım çalışmaya destek vermeye hazırız”

Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada ise ayni ifadelere ilave olarak şunlar yer alıyordu;

"Bu proje ile UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kültürel varlık olarak dahil edilen Osmanlı Dönemi’nin en önemli yapılarından biri olan Selimiye Camii’nin çevresiyle de bir bütün olması hedeflendi. Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesiyle yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebileceği kimlikli bir turizm destinasyonunun yaratılmasını sağlanarak; oluşturulacak alanlar ve sunulacak hizmetlerle Trakya Bölgesi yeni bir kazanıma sahip olacak."

Saadet Parti Belediye Başkan Adayı Av.Sinan Tekin de bu konuda açıklamalar yaparak şunları söylemişti.;"Dünya şaheseri Selimiye camimizin çevresi tarihi dokuya uygun olarak yeniden düzenlenmeli. Selimiye’ye bakan birinci çemberdeki yapılarda cephe giydirmeleri ve düzenlemeleri yapılabilir.100 yıl öncesine kadar çarşı olarak hizmet veren bu Yemiş Kapanı Hanı aslına uygun olarak onarılmalı ve ticari hayata kazandırılmalıdır." demişti

"Haydi hayırlısı" demiştim o zaman ve yine ayni temeniyi yineliyorum.

Çünkü Hayır ve şer konusunda değişen bir durum söz konusu değil.

Kaznıma sahip olacağı günü bekliyoruz sadece.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.