Edirne Valisi Günay Özdemir kentimizin 25 Kasım Kurtuluş Bayramında halkın  bayrama büyük ilgi gösterdiğini,  bayram sonrası   Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı SOLOTÜRK uçak gösterisini ilgi ile izlemesi nedeniyle yaptığı açıklamada. Halkın gösterileri denli ilgisini belirtmek amacıyla söylediği “ Edirneliler bu milli beraberliği yansıtan gösterilere büyük ilgi duyuyor, bundan mutlu oldum. Ben daha önce bulunduğum yerde böyle ilgi görmedim” şeklinde sadece halkın ilgisini, sevgisini yansıtan,  Edirnelilerin duyarlılığını   gösteren  ifadelerini çarpıtıp  Edirne ile Kars  arasında farklılık yaratmaya çalışmak ne derece doğru olur?

      Şunu herkesin kabul etmesi gerekir. Edirne halkı milli bayramlarına ve özellikle 25 Kasım’da yapılan kurtuluş törenlerine çok duyarlıdır.  Bunan kanıtı bayramlarda meydanları dolduran halktır.  Vatandaşlar o gün geldiğinde yağmur çamur demeden kurtuluş törenlerine gelir ve sonuna kadar izler. Bu yıl da bayramda sınırlı bir gösteri olsa da binlerce insanımız Kurtuluş Bayramını izledi. Havanın güzel olmasından yararlanarak,  törenler sonrası yapılan uçak gösterisini de takip etti. Bu ilginin yüksek olduğunu belirtip Edirnelilerin duyarlılığını ifade etmeyi amaçlayan bir konuşmanın arkasında başka şeyler aramak kimseye bir şey kazandırmaz.

    Valimizin sözlerini çarpıtmak, bunu günlerdir medya malzemesi yapmakla ne amaçlanmıştır. Buna neden olan kimselere şunu sormak gerekir.  Bugüne kadar Edirne’yi rencide edici  birçok demeçler, haberler alıyoruz, buradaki duyarlılığı acaba orada da gösteriyorlar mı?

       Gereksiz şekilde sözleri saptırarak mülki amiri rencide edilmemeli. Özellikle ülkemizin birlik ve beraberliğe muhtaç olduğu bir zamanda buna daha çok özen gösterilmesi gerekmez mi?

        İŞTE BU OLMADI

        Edirne içme suyu arıtma tesislerinin açılış töreni nedeniyle,  basın mensupları dört saatten fazla tesislerin yer aldığı kırda  beklemek zorunda kaldı.

     Basın mensupları, özellikle mahalli basın çalışanlarının zamanları kısıtlı olan  haberden habere koşan emekçilerdir. Onların bu kadar süre kırda bekletmek ne derece doğru.

    Aslında Cumhurbaşkanımızın açılış töreni konusunda yapacağı açıklama zamanı aşağı yukarı belliydi.

   Buna rağmen basın mensupları ve törene katılanların bu kadar uzun zaman açık havada  beklemeleri  organizasyonda aksaklığı ifade etmiyor mu?

    Basın çalışanlarının bu kadar zamanını almak onun diğer haberlere gitmesini engellemez mi?

   Kuşkusuz bu kadar önemli bir eserin açılışı, Edirne’miz açısından çok önemlidir. Ayrıca bu konuda Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantısı da  çok değerlidir, ona sözümüz olamaz. Yalnız bunun zamanını belirleyip toplantı o zamana aktarılamaz mıydı?

  Yapılan tören sadece yarım saatlik zamanda yapıldı, diğer saatlerde bir program yoktu.

     Böyle organizasyon aksaklıkları sadece bu toplantıda  görülmüyor, birçok toplantılarda  da yapılıyor. Basın  toplantılarının  yapılacağı  yere saatinde  gelen basın mensuplarının  böyle uzun süre bekledikleri zamanlar çok oluyor. Onun için böyle toplantıyı organize edenlerin basın mensuplarının haber yetiştirmedeki görevlerini dikkate alarak zamanlarını boşa harcamalarına meydan verilmemeli.

  Yapılan toplantılar zamanında yapılmalı “Biz istediğimiz zaman yaparız nasıl olsa gazeteciler  bize bekler” mantığı doğru değildir. Basındaki arkadaşlarımızın da bu yönde taviz vermemeleri gerekir.

                   MERAK BU YA..

 Bir adam merdivende, apartmanın alt katındaki  komşusuna rastladı.

  • “ Aman beyciğim dün gece yaptığımız gürültü için  sizden özür diliyorum, Başınızı ağrıttığımı biliyorum”

- - “ Canım arada sırada eğlemek herkesin hakkıdır. Bu kadar büyütmenize gerek yok.“

- “ Bak gürültü etmemizin sebebini size izah edeyim. Bizim atçılar kulübü üyeleri akşam bizim evde toplanmıştı  da..”

- - “ Ha şimdi anladım… Yalnız bir şeyi anlamadım. Atları merdivenlerden nasıl çıkarttınız?”

- ****************************************************

- BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ,?

-  İLK BELEDİYE ÖRGÜTÜ 1869’DA KURULDU

- Bugünkü anlamıyla ilk belediye örgütü 1869 yılında İstanbul’da  çalışmaya başladı.

-  Türkiye’nin çeşitli yerlerinde belediyelerin açılmaya başlaması  1870 yılından  sonradır.

-  Bu tarihlerden önce belediye işlerine bakan örgütler görülürse de bunları  belediye kapsamına alamayız.

- **************************************************

- ÖZLÜ SÖZ

- Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak gerekir.

  • H.De. BALZAC
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.