Kırkpınar nedeniyle ilimize farklı partilerden milletvekilleri ve yöneticiler gelecek.Özellikle yerel basın olarak bölgemiz siyasetini mukayese etmek için başka illerden gelen siyasilerle irtibat kurup illerindeki siyasi çalışmalar ve ülke ekonomisine bakışları açısından malumat sahibi olmalıyız.

Biz burada kendi kendimize gelin güvey oluyor siyasi tabloyu yorumluyoruz.Acaba başka illerden iktidar ve muhalefet cenahında siyaset nasıl seyrediyor.? Bunları birinci elden öğrenmek için ilimize gelen siyasilerden  yararlanma fırsatımız olacak.

Ulusal basın mensuplarını bir yana bırakalım  Onların bu konuda inisiyatifleri çok sınırlı.

Uygulamalar tepeden sağlanıyor.

Önemli olan mahalli basın mensupları ve oralardan gelecek siyasiler ve halk .

Buralardan alınacak bilgileri harmanlayıp ülkemiz siyaseti hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

Bu süre zarfında basın mensupları sadece güreşlere odaklanmamalı.Gelen konuklarla irtibat kurarak siyasi ve sosyal konular,mahalli yönetimlerin çalışmaları konusunda da bilgi sahibi olmalı.

Bölgemizdeki durumu da objektif bir şekilde kendilerine aktarmalıyız.Şunu unutmayalım ki, Özellikle Anadolu illerinde Edirne hakkında gerçekle ilgisi olmayan görüşte olanlar var.

Bu konular gündeme geldiğinde kendilerine doğru bilginin aktarılmasına katkı yapmalıyız.Günümüz zor ekonomik koşullarında böyle farklı alanlardan gelen insanları bir arada görme imkanımız yok.Onlardan bölgeleri hakkında bilgi sahibi olma yanında ilimiz hakkında  merek ettiklerini de kendilerine doğru .şekilde iletmeliyiz.Kentimizin tanıtımında lokomotif görevinin mahalli basında olduğunu akıldan çıkarmayalım.

------------

SELİMİYE ÇEVRESİNE DİKKAT

Yeniden düzenlenerek yeşil alan haline dönüştürülen,güzelleşen Selimiye Camii çevresi daha önceki yıllarda Kırkpınar  haftasında   şehrimize gelen misafirlerin kamp yeri gibiydi.

Oralarda çadır kurup yatıyorlardı:

Bu yıl ona imkan verilmemeli .Kendilerine başka bir alan gösterilmeli. Bu alanın yine kamp yeri olarak kullanılması durumunda  burada çevre düzenlemesi,yeşil alan yaratma için   yapılan çabaları yok eder,yeşil alan zarar görür.Görevlilerin  burada geceleri denetimlerini sıklaştırmaları halinde  bu güzellikleri korumuş oluruz.Selimiye ve çevresindeki tuvaletler  yeterli olmuyor.Edirne belediyesini   bu  soruna çare bulması,gerektiğinde seyyar tuvalet kurması  yararlı olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.