İlimizde en güçlü parti olan bir zamanlar Türkiye’de sosyal demokratların kalesi konumunda olan CHP’nin merkez ilçe kongresine katıldım, burada  yapılan konuşmaları sonuna kadar izledim.

Bu kongreden daha öncekilerine oranla farklı bir görüntü heyecan  bekliyordum ne yazık ki  bu olmadı.

Her ne kadar  Irmak Düğün Salonun partililerce  tamamen dolu olsa da  gelenler adeta sinema izler bir konferansı takip eder gibi  genel kurulu izlediler.

Hiçbir partili genel kurulda görüşünü ortaya koyma cesaretini göstermedi.

Bunu fırsat bilen  yöneticiler de  bu ilgisizlikten sitem ettiler.

İl Başkanı konuşmasını daha ileri götürdü ve” Seçimi boykot etmek isteyenler bakıyorum toplantıya katılmışlar ”diye  toplantıya gelen  partilileri  yadırgadığını belirtti.. Adeta “ne yüzle  toplantımıza katıldılar” dercesine bir laf  söyledi..

CHP’nin  bu  sekter,partide hoşgörüyü yaygınlaştırmayan onlara dostça  yaklaşmayan   kafalar partide birlik ve beraberliğin sağlanması, bu  partinin geniş kitlelere açılması büyümesi   mümkün değil.

Bırakınız genel kurula  küskün  olanların gelmesini  herkesin,  partiye sempatisi olanların  dahi  orada olması parti yönetimlerini mutlu etmelidir.

 Parti dışından biri bu genel kurulu izlediğinde acaba ne düşünür.

Çevreye bakıyorsun, iktidar ve muhalefet parti yöneticilerinden kimse yok . Cumhur İttifakı  parti temsilcilerinin ötesinde Millet İttifakı ortakları da orada değildi.

Halbuki böyle genel  kurullarda iktidar ve muhalefetten temsilcilerin olduğunu görüyorduk.

Ne yazık ki bu toplantıda böyle bir dayanışma birliktelik  yoktu .

Bunun  gerçek sebebi nedir bilemem.

----------------------

PARTİLER NEDEN GÖRÜŞLERİNİ ORTAYA KOYMUYOR

Genel kurulda divan başkanı defalarca   partililerden konuşmak isteyen var mı diye sordu. Uzunköprü ilçesinden eski bir yöneticinin haricinde kürsüye çıkıp konuşan olmadı.

CHP gib çok sesli olması gereken i bir partiye böyle  sessiz bir genel kurul yakışmadı.

Buradan sormak gerekir. Kahvelerde ahkam kesip partisi hakkında ileri geri konuşanlar neden buraya çıkıp fikirlerini ortaya koymadılar?

Çok seslilik her zaman siyasi partiler için   iyi bir yöntemdir.. Sen bir taraftan iktidar partisinin tek sesliliğinden yakınacaksın diğer yandan  aynı uygulamayı kendi partinde sen yapacaksın. İşte bu olmadı.

-------------------

DOSTLUK SÖYLEMLERİNİ BAŞKA YERE SAKLASAYDINIZ

Genel kurulda yapılan konuşmalarda dikkatimi çekti , Kürsüye  her çıkan konuşmacı birbiri ile ilgili hatıralarından bahsetti dostluklarından vurgu yaptı.

Bunlar aslında genel kurullarda yapılan konuşmalarda ikinci planda olması gereken konular.

Onları  diğer zamanlarda aranızda görüşüp konuşabilirsiniz.

Toplumu etkilemek için bunları ön plana çıkarmak  ne kadar doğru oldu.

Orada toplanan halk bu tür ahbap çavuş ilişkilerinden çok  bölgesel sorunlar ve  ülkenin içinde bulunduğu açmaz konusunda bilgi edinmek istedi.

Her şeyden önemlisi CHP’nin  bilinen  sorunlarının  nasıl giderileceği, mahalli seçimde CHP’nin  Edirne’de aldığı oyun nedenleri , bunu gidermek için yapılması gerekenler konusunda  partilerin rahatlatıcı konuşmalar dinlemek istedi.

Ne yazık ki böyle bir  yaklaşım görmedik.

Konuşmalar da  delege bazında sınırlı olduğu  onların da bu ortamda seslerini çıkarma gereği duymadıkları için sessiz sakin bir genel kurul izledik.

-------------------------

İL DELEGELERİ  BİLDİK YÖNTEMLE BELİRLENMİŞ

Merkez ilçe genel kurulunda belirlenen il delegelerindeki isimlere göz attığımızda  partide aktif olarak çalışan  ve bugüne kadar bildik partilileri görmek mümkün değil.

Bakıyoruz, aynı soyadı taşıyan ailelerden birkaç  isim her zamanki gibi  listede yerine almış.

Bunlar partiyi sorunsuz bir şekilde seçime götürecek ve iktidara taşıyacak  kadroların seçiminde söz sahibi olacak kişiler midir?

İl delege listeleri tarafsız bir gözle incelendiğinde  benim gibi birçok partilinin de endişeleri var.

Listede yer bulanlar seçilmek istenen, seçilecek  yönetime göre delege tercihi yapılmış  Bu işe ne kadar layık  olup olmadığı dikkate alınmamış.

Bu kadroların yarın seçim döneminde  partiye ne kadar yarar sağlayacak veya  parti ilkelerini savunmada ne kadar kararlı onu da önümüzdeki aylarda göreceğiz.

 Bu yazdıkların bir kenarda dursun.

Dilerim yeni seçilen kadrolar beni mahcup eder. Eğer aksi olursa bundan sevinç değil üzüntü duyarım. Partiye gönül verenlerin haberi olsun.

---------------------------

YARIM YÜZ YIL SÜRER

Ünlü Vatan Şairi Namık Kemal konuşmalarında, Osmanlı Devletinin sürekli gerileyen, zayıflayan durumunu anlatmak için  sık sık” İmparatorluk can çekişiyor” dermiş.Namık Kemal’in bu sözleri üzerine  bazıları kendisine sataşırmış.” Yıllardır İmparatorluk çan çekişiyor diye yazıp duruyorsun .Fakat İmparatorluk hala ayakta duruyor, yıkılacak gibi görülmüyor..” derlermiş.

Namık Kemal:

Benim dediğim bakkal Mehmet ağanın can çekişmesi değil, koskoca imparatorluğun can çekişmesidir. 600 yıllık imparatorluğun can çekişmesi elbette  yarım yüz yıl sürer

--------------------

ÜÇTE ÜÇÜ BULAMAYIZ

Denilir ki tanrı insana üç özelliği vermiş.

Dürüstlük Akıl. İrade

Fakat zaman zaman gördüğümüzde  bir ikisinin dışında  hiç kimseye iki üzellikten fazlasını vermemiş.

 Eğer dürüst ve akıllı iseniz siyasetçi olamazsınız.

 Eğer dürüst ve siyasetçiyseniz akıllı değilsiniz.

Eğer akıllı siyasetçiyseniz dürüst değilsiniz. Gelin bu denklemi çözün bakalım.

Tam bir bilmece değil mi?

Günün birinde bu üç özelliğe sahip istisnai bir insan bulup onu politikaya soyundurarak ülkeyi kurtarmak umudu içindeyiz. Yoksa mevcutlarla işler zor yürüyecek gibi görülüyor.

--------------------

ÖZLÜ SÖZ

Dört şey devam ettikçe, din ve dünya ayakta duracaktır;

Binginler mallarıyla cömertlik yaptıkça; alimler ilmiyle amel ettikçe; cahiller bilmedikleri bilgilerle  kibirlenmedikçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.