Cumhuriyet Halk Partinin Edirne Merkez ilçe kongresini, beklendiği gibi  delegelerin  büyük bölümünün desteğini alan Ediz ün kazandı.

 Ün, siyasi deneyimi olan  ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Milletvekilliği döneminde danışmanlığını yapan  mesleği Ziraat Mühendisliği  olan  bir genç politikacı.

  Merkez ilçe Başkanlığını kazanan Ün, şunu kabul etmeli ki, zor bir dönemde göreve geldi 2018 yılı  siyasiler için rahat bir yıl olmayacak.

      Özellikle Ana Muhalefet Partisi mahalli yöneticilerine bu dönemde büyük iş düşecek.  Önümüzdeki yıl ülkemizde siyasetin hangi yönde gelişeceği belli değil.

     Bu dönemde seçim de gündeme gelebilir. Hatta Cumhurbaşkanlığı seçimi de erkene alınabilir. Onun için siyasi kadroların  önümüzdeki yıla donanımlı girmeleri gerekir. Edirne  Merkez İlçe Başkanlığı siyasette  başarı grafiğinin yükselmesinde   önemli bir görev alanı.

      CHP’de her zaman parti içi muhalefet olmuştur ve olacaktır. Sosyal demokrat siyasetin gereği de budur. Bu guruplar arasında dengeyi sağlamak ve partinin birliğine katkı yapmada en önemli görev merkezdeki parti yöneticilerine İl ve Merkez ilçe başkanlarına düşmektedir.

   Bunu sağlamada başarıları CHP’nin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Bunda ne derece başarılı olacaklarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

“KONGREDE ODA VE MESLEK KURULUŞ TEMSİLCİLERİ YOKTU”

       ETSO’da yapılan CHP  Merkez İlçe Kongresi oldukça canlı ve barış içinde geçti. Bu arada dikkat çeken husus, kongrede meslek kurum temsilcilerimizden sadece KÖY- KOOP  Başkanı Ahmet Erken vardı. Böyle toplantılara katılmak için partili olmaya gerek yoktur.

     Daha önceki yıllarda   meslek  kuruluş temsilcilerinden, odalardan,  sendikalardan   siyasi partilerin genel kurullarını merak edip  katılanlar olurdu. Bu genel kurulda böyle bir katılım göremedik. Belki de böyle siyasi toplantılarda görülmelerinin kendileri açısından zararlı olacağını düşünmüş olabilirler. Üstelik bu genel kurul muhalefet partisinin olursa,  siyasetteki gelişmeleri dikkate aldığımızda haklılık payları var.

   Özellikle sendikaların bu tür toplantılara katılmaları gerekmez midir? Oralarda neler konuşuluyor,  diye merak etmeleri kendileri için yarar sağlamaz mı?

 Demek ki böyle bir endişeleri yok.

 *******************************************************

                              BİLGİN PAÇARIZ’IN KONUŞMASI

        CHP Eski Milletvekili Bilgin Paçarız, genel kurulda söz alarak  duygulu bir konuşma yaptı. Kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Bunda kendince haklı olabilir.

     Yalnız böyle bir toplantıda partiye yaptığı yardımı dile getirmesi ne derece doğru olabilir. Kuşkusuz Paçarız’ın CHP’ye çok   yararı olmuştur, bu  hizmeti tartışılmaz. Bunu kabul etmek gerekir. Bunun yanında Edirne halkı da  bu hizmetine karşılık kendisini Milletvekili seçerek onurlandırmıştır. Bu paye onun hizmetlerinin karşılığı olamaz mı?

          Burada böyle gereksiz konuları gündeme taşıyıp  rakip partilere özellikle iktidar  partisine  koz vermesi oradaki duygusal görüntüsü  kendisine ne kazandırır.

          Böyle konular, özellikle partiye büyük hizmeti geçenler,  kişisel  konuları  gündeme taşınmamalı.  Genel  kurulda daha ciddi  siyasi  gündemi oluşturmalı. “ Edirne’deki malımı satıyor ,siyaseti bırakıyorum” gibi sözlerle ne amaçlıyor  bilemem.

    Yalnız bu halk seni milletvekili seçtiğine ve buradan emekli olduğuna göre senin Edirne halkına ölünceye kadar  görevin olduğunu unutmamalısın. Bu bağları kopardığın takdirde bugüne kadar yaptığın hizmetler de heba olur.

“İşim bitti  bundan böyle ben kendi hayatımı yaşayacağım. Edirne ile bağlarım kopuyor” demek uzun yıllan bu partiye hizmet eden birine yakışmaz.

BELEDİYE BAŞKANI DİVANDA BAŞARILIYDI

         CHP Merkez İlçe Kongresinde     Divan Başkanlığına Belediye Başkanı Recep Gürkan önerildi. Kimsenin bu öneriye karşı çıkma isteği olamazdı.  Gürkan’ın yanına katip üyeliklere Kocasinan Mahallesi delegelerinden Nurten Çalışkan ve Abdullah Hocanın seçilmesi herhalde başarılı çalışmalarının ödülü olsa gerek. Delege sayısı az olmasına rağmen bu görevin Kocasinan mahalle delegelerine verilmesi çok anlamlı olarak yorumlandı. .

          Bu arada Belediye Başkanı Gürkan başarılı  yöneticiliğini divan başkanlığında da kanıtladı. Gerçekten görevini başarı ile yürüttü, kendisini  kutlamak gerekir.

Gürkan Divan Başkanı seçildikten sonra yaptığı konuşmasında parti içinde birlik ve beraberliği dikkat çekti ve görevlerin gelip geçici olduğunu önemli olanın CHP’nin  başarı düzeyini yükseltmek  olduğunu  belirtti

               NİYAZİ YAVUZ ODA BAŞKANLIĞINA SOYUNACAK

         Edirne’de  Ciğerci Niyazi olarak tanınan Niyazi Yavuz, önümüzdeki ay yapılacak Lokantacılar Odası  başkanlığına soyunuyor. Bu konuda meslektaşları arasında kulislere başlayan Ciğerci Niyazi “ bu yarışta ben de varım “ diye oda başkanlığına adaylığını koymada kararlı olduğunu ifade etti. Şu anda Edirne Lokantacılar Odası Başkanı Emin İnağ, aynı zamanda Edirne  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı görevini sürdürüyor.

  Niyazi Usta’nın bu yarışa katılmasıyla Lokantacılar Odası seçiminin çetin geçmesi bekleniyor. 

  

        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.