Birkaç gündür Edirne resmen buz tuttu. Özellikle sabah erken kalkıp yola dökülenler, yollarda adeta bale yapan araçları gördükçe, insanın içine işleye Edirne ayazını hissettikçe -7 dereceyi gösteren termometrelere inanmakta pek güçlük çekmediler. Tabi bu zorlu hava ve kaygan yol koşullarında iki tekerlek üstünde seyahat edenler bu ayazı çok daha fazla hissettiler. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak. Trafik yoğunluğundan zaten yoğun stres yaşayan insanlar bir de buzlanan yollarda ufak tefek de olsa kazalara karışınca, bir de bu kazalar sebebiyle yollar tıkanınca, yeni yapılmış olmasına rağmen eksi dereceleri gördüğü gibi patlayıp yola su sızdıran alt yapıyı  daha sert dille eleştirmeye başladılar. Neyse konumuz şu an alt yapı çalışmaları değil. Başlıca konumuz bu patlayan borulardan sızarak oluşan su birikintilerinin ve az da olsa yağış düştüğünde oluşan su birikintilerinin gizlediği çukurlar. Geride bıraktığımız iki haftada bu çukurlar sebebiyle meydana gelen motosiklet kazaları azımsanacak sayıda değil. Belediye ekipleri fark ettikçe bu çukurları doldursa da bazı çukurlar kaza yaşandıktan bir hafta sonra fark edilebiliyor ya da sırası ancak o zaman gelebiliyor. Bu sebeple özellikle iki teker üstünde seyahat eden arkadaşlarıma tavsiyem bu çukurlara azami dikkati göstermeleri. Evden çıkamadığımız zamanlarda en büyük yoldaşımız haline gelen kuryelerden birinin bu çukurlardan biri sebebiyle ölümden döndüğünü de hatırlatmak isterim.

FORMULA1’DEN GÜZEL HABERLER

Geçen hafta Formula1’in 2021 sezonu son yarışıyla ilgili sosyal medyadaki iddialar ve espriler hakkında konuşuruz demiştim ancak görüyorum ki her gündem gibi bu da çok hızlı bir şekilde tüketilmiş. Bu sebeple yeni gelişmelerle ilgili elimdeki bazı bilgileri vermeyi tercih ediyorum. İlk bilgi bu sezon Formula1’in en zayıf takımı Haas’ın yeni sezon için güvenlik testlerine girdiği ve geçtiğidir. Son derece zayıf kalan ve küçük Schumacher gibi bir yeteneğin sezon boyunca son sıralarda çırpınmasına sebep olan Haas’ın otomobili güçlendirmek yerine alelacele güvenlik testine sokmasına bir anlam veremedim. Ayrıca bu sezon da Mazepin ile birlikte Haas’ın direksiyonuna geçeceği düşünülen küçük Schumacher’in bir anda Ferrari ile yedek pilot sözleşmesi imzalaması ve Ferrari’ye geçmesi de böyle büyük bir yeteneği elinden kaçıran Haas’a planlarını tekrar gözden geçirmesi konusunda önemli bir uyarıdır bence. Küçük Schumacher’in sezon boyunca aldığı kötü sonuçların çoğunluğunun takım arkadaşı Mazepin ile yaşadığı anlaşmazlıklara ve aracın aşırı güçsüz oluşuna dayandığını bilmeyenler için Schumacher’in yeteneğini F2’de Schumacher’i izleyenler anlatabilir.

Otomotiv sektörünün önde gelen Alman firmalarından Audi’nin de 2022 sezonunda Formula’e katılmak için gün saydığı da alınan bilgiler arasında. Audi’nin aracının neredeyse hazır olduğu da sızan bilgilerden. Ayrıca Audi Mercedes’e sataşmaya da başladı. Audi yanında Porsche’nin de Formula1 için hazırlık yaptığı artık gizlenmiyor.

Gelelim memleketimizden çıkan yeteneklere. Hem sosyal medyada hem de yarış pistlerinde adından söz ettiren genç yeteneğimiz Cem Bölükbaşı, Formula2’de yapılan test sürüşlerine katıldı ve performansıyla dikkat çekti. Umarım Cem’in yeteneğini Formul1 patronları da görür ve kendisi için bir pilot koltuğu önümüzdeki sezonlarda hazırlanır.

Hafta sonu hava sıcaklıklarının kış normallerinden bahar havasına döneceği yönündeki tahminler doğru çıkarsa eminim hepiniz motor üstüne atlayacaksınız. Aman diyeyim malum dövüz kurlarının başı çektiği  bazı sebeplerden dolayı ilimizde oluşan yabancı araç yoğunluğu sebebiyle şehir içinde takılmayın. Stres atmak ve özlem gidermek için yaptığınız motosiklet gezisi cinlerinizi tepenize çıkartan bir zaman dilimine dönüşmesin. Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.