Edirne Gazetesi İlimizin eski ve köklü Gazetelerinden biri olarak yıllardır verdiği hizmeti başka bir Patron ve kadro ile vermeye başlamıştı üç yıl önce.Ve ben o gün yani 27-12-2017 tarihinde yazmış olduğum bir köşe yazısı ile bu olayı duyurmuştum. Aynı yazıyı yine sizlerle buluşturarak 3 yıldan bu yana aynı başarı ile yönetilerek hiçbir olumsuz durum yaşamayan Edirne Gazetesi çalışanlarını tebrik edip anmak istedim.

Edirne’nin en eski ve köklü gazetelerinden biri olan Edirne Gazetesi geçtiğimiz günlerde el değiştirdi.

Alan ve satanlar için hayırlı ve Uğurlu olsun.

Yarım asrı aşkın bir süre Rahmetli Murat Turgu ve varislerine ekmek kapısı olan gazetenin sadece isim hakkı satıldı aslında.

Edirne Gazetesinin matbaa işleri aynen eski sahipleri tarafından yürütülecek bildiğim kadarıyla.

Yani Edirne Gazetesinin satışının maddiyatla hiçbir ilgisi yok hatta işlerinin çokluğundan ve takibinin zorluğundan kaynakladığını biliyoruz.

Yeni sahibi de bu işle hiç ilgisi olmayan ve meraklı da olduğunu tahmin etmediğim genç iş adamı Savaş Üner.

Tıpkı Sporla fazla bir ilişkisi olmamasına rağmen Edirnespor Kulübü Başkanlığını alması gibi basın sektörüne de el atmış oldu.

Allah yardımcısı olsun diyelim çünkü Gazete hele günlük ve vasıflı gazete çıkarmanın ne kadar zor olduğunu yakinen gözlemleme şansım olan Kerim Yurk kardeşimden biliyorum.

Ekonomik durumu iyi olan bu kardeşimizin başarılı olamaması için fazla bir sebep yok aslında.

Mevcut kadrosunu koruyarak veya takviyeler ile güçlendirerek bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Edirne’nin saygın ve itibarlı gazetelerinden biri olan Edirne Gazetesi başarı trendini koruyacak hatta yükseltecektir bana göre.

Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ercan Bitti görevine devam ediyor.

Ercan kardeşimiz de artık eski Gazeteciler arasına girenlerdendir.

Yıllardır Yerel ve Ulusal basında görevler yapmış, Edirne’nin duayen Gazetecileri kabul edilen Bülent Ayan ve Murat Turgu ile de uzun süreli birliktelikleri olmuş ve kendilerinden çok şeyler öğrenmiş biridir bildiğim kadarıyla.

Edirne Gazetesindeki görevinde de başarı grafiği hep yükseklerde seyretmiştir.

İki gün önce gazetede manşet Haber sayılabilecek bir haber yayınlandı ve son yağışlar sonrasında İstasyon Mahallesindeki bir Cadde Süveyş kanalına benzetilerek olumsuzluklar dile getirildi.

Okuduğumda bu haberin Edirne Gazetesinde yayınlanmış olmasına birçok kişi gibi bir anlam veremedim.

Veremedim çünkü herkesinde bildiği gibi Savaş Üner Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın adeta sağ kolu.

Benim ve kamuoyunun da çok iyi bildiği gibi Belediye Meclis üyeliğinden başka çok dostane kişisel ilişkileri de var.

Savaş Üner’in Başkan Gürkan’ı Babası gibi sevdiğini her kes çok iyi biliyor.

Onun sahibi olduğu gazetede hem Belediye Başkanı olarak Recep Gürkan’a hem de Meclis Üyesi olarak kendisine gol attıracak hali yok.

Daha dün el değiştirmiş bir gazetenin böyle idealistlik yapması bu şartlarda mümkün değildir.

Birçok kişi ile haberin yorumunu yaptım.

Benim düşünceme göre İstasyon Mahallesindeki yolların eski yönetim tarafından yanlış yapıldığı ve yaşanan bu olumsuzlukların bundan kaynaklandığı anlatılmaya çalışılmış ama haber içeriğinde bunu çağrıştıran ifadelerin olmaması Süveyş Kanalı benzetmesi haberinin mevcut Belediye Yönetimini eleştirmesi şeklinde algılanmasına neden olmuş.

Bana göre öyle veya böyle haber yayınlanmış ve yorumlanarak isteyen istediği yere çekmiştir.

Bir bakıma da Savaş Üner açısından iyi de oldu galiba çünkü artık Edirne Gazetesi Belediye ile ilgili olumsuz haber yapmaz diyenleri şaşırttı ve Savaş Ünerin göğsünü gere gere “biz tarafsız haber yapıyoruz” şeklindeki övünmelerine de imkân tanımış oldu.

Tabiiki Başkan Gürkan bu konuda ne der ne söyler bilemeyiz ama hoşgörü anlayışında sınır tanımayan Başkanımızın bu haberde de olgunluk göstereceğini tahmin ediyorum.

Tekrar hayırlı ve uğurlu olsun...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.