Edirne bu güne kadar ülkemizin en huzurlu en mutlu insanların yaşadığı kent olarak bilinir.

Ülkemizde bugün sayıları bir elin parmakları kadar azalan insanların günün her saatinde huzurlu yaşayacağı kentlerden biri olan Edirne’nin ne kadar önemli bir şehir olduğunu öğrenmek için başka illerden kentimizde Trakya Üniversitesinde öğretim görmek için gelen öğrenicilere sormanız yeterli.Onlar bulundukları ille Edirne arasındaki huzur ve güvenlik farkını size çok iyi tarif ederler.

Üniversite eğitimini yapmak için de bu kenti seçmelerindeki amaçları da  kentimiz insanlarının bu huzurlu yaşam koşullarıdır.

Kendi illerine daha yakın illerde üniversite bulunmasına karşın Edirne’deki Trakya Üniversitesine tercih etmelerinin gayesi bu kentin huzurlu bir kent olması ,kimsenin başkalarının özel yaşantısı ile ilgilenmediği için bu mutlu insanlar şehrinde okumayı tercih ettiklerini bildirirler.

---------------

EMEKLİ MEMURLAR DA EDİRNE’DE KALIYOR

Çeşitli illerde görev yapıp görevinin son dönemini Edirne’de geçiren devlet memurları ve özel kurumlarda görev yapanlar da emeklilik günlerini huzur içinde geçirmek için Edirne’yi tercih ediyor.Başka illerde aileleri olmasına karşın bu kentte huzur bulup ömürlerinin diğer bölümünü tamamlıyorlar.Diyebilirim ki nüfusa göre oranladığınızda başka illerde doğup büyüyen ailesi o illerde ikamet eden görevleri sona erdiğinde Edirne’de yaşamaya devam eden, Bu bölge insanı ile kaynaşıp kız verip kız alan insanlarımızın sayısı başka illerden çok daha fazladır.

----------------

AİLELERİNİ DE BURAYA GETİRİYOR

Edirne’de emekli olanlar kendilerinin bu ilde yaşamlarını sürdürmelerinin ötesinde ailelerini de ilimize getirip sülalece bu ilde huzurlu ortamda  bu  mutlu insanların olduğu  ilde devam ettiren ailelerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Trakya halkı başka illerden gelen insanlarımızla çabuk entegre olup kaynaşıyor.Başka bölgelerden gelenler de buna  kolayca uyum sağlıyor.

Düğün derneklerimize bakınız bir yanda Trakya oyun havaları  müziğini dinlerken   bir tarafta da başka bölgelerin folklorunu görürsünüz .

Bu dahi Edirne’nin gerçek görüntüsünü ne denli mutlu insanların yaşadığı bir kent olduğunu gösterir.

Apartman komşularına bakınız her biri başka illerden gelip bu ili mesken tutan burada yaşamını sürdüren insanlardan oluştuğuna tanık olursunuz .Bu insanlar komşuluk ilişkilerini dostça sürdürür.

 Komşuları  ile  iyi ve kötü günlerinde birbiri ile dostane ilişkiler içinde olurlar.Toplumsal olayların en az olduğu ,illerin başında Edirne geliyor.Bu mutlu ortamı değiştirmeye bugüne kadar kimsenin gücü yetmedi bundan sonra da yetmeyecektir.

----------------

BAZI KURUMLARDA HUZUR BOZMAK İSTEYENLER OLABİLİR

Edirne’nin bu huzurlu havasını bozmaya soyunanlar ve bunu  halka duyurmak isteyenler bulunabilir,bunu yadırgamamak lazım..Çünkü Edirne’nin bu çağdaş görüntüsünü çekemeyip huzuru bozmaya yeltenenler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da olabilir.

Bu tavırlarıyla Edirne adını kendi kötü amaçlarına alet etmek isteyenler olmuştur.

Bunlar Edirne halkından destek bulamamışlardır.Halkımız böyle toplumun huzurunu bozmak isteyenlere itibar etmez.

Bu huzur bozucu kişiler halkımızdan gerekli tepkiyi görünce geri adım atmak zorunda kalırlar.

Bugüne kadar hep böyle olmuştur.bundan sonra da aynı yöntemini denemek isteyenler halkımızdan gerekli desteği göremeyecekler toplumdan tecrit olacaklar ve halk arasında rahat dolaşma imkan ı bulamayacaklardır.

--------------

FIKRA

ONUN ABDESTİ YOK

Nasreddin Hoca namaz kılmak için camiye gitmiş.

Abdesti yokmuş, namaz vaktine de çok az kalmış.

Bir yerden su bularak abdest almış,sıra ayaklarına gelmiş.

Sağ ayağını yıkamış,sol ayağını yıkamaya su yetmemiş.

Namaz vakti geldiğinden camiye gitmiş.

Tek ayağı üzerine namaza durmuş.

Namazdan sonra tanıdıkları Hoca’ya sormuş:

“ Hoca namazını neden böyle leylek gibi tek ayağının üzerinde kıldın”

Hoca:

“Sağ ayağımın abdesti yoktu da ondan” demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fırat 2021-02-17 12:37:01

Edirnenin en güzel anlatımı ve tanıtımını yapmışınız. Cok güzel olmuş