Dernek deyip geçmeyelim.

Öyle dernekler vardır ki fonksiyonu sadece adındadır. Öyle derneklere tabela derneği diyorlar.

Öyle dernekler de vardır ki ismiyle müsemmadır. Yani adının gerektirdiği hizmetleri layıkıyla yapan ve hatta çok daha fazlasını yapan dernekler vardır. Bu derneklerden birisi de Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in kurduğu, yönettiği ve de büyüttüğü bir dernek olan; “Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği”dir.

Dün bu derneğin kongresini yaptık. Dernek üyelerinin çoğunluğu tava ciğer esnafıydı. Meslekten olmayan benim gibi birkaç arkadaşımız daha vardı.

Kongremizi Alipaşa orta kapıdaki dernek lokalinde yaptık. Kongre programı dahilinde büyük Atatürk’e ve silah arkadaşları ile tava ciğer mesleğine emeği geçen ve de rahmete erenler için saygı duruşunda bulunduk. Ardından da hep birlikte İstiklal Marşımızı söyledik.

Görevli arkadaşımız derneğin faaliyetlerini içeren raporu okurken gerçekten ben gurur duydum. Bir küçücük dernek hacminin çok ötesinde büyük işler yapmıştı. Derneğimiz, Trakya’dan ve İstanbul’dan tutun da taa Kırşehir’e kadar uzanan bir coğrafyada tava ciğer lezzetini tattırmış ve tarihi güzel şehrimiz Edirne’yi en güzel şekilde anlatmış ve temsil etmiştir.

Kongremizin bitiminde üyelerimiz ve basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte arkadaşımız Kemal Imrak ustanın dükkanı önünde sazlı-sözlü bir de gösteri yaptık. İncesaz Takımı “Tava Ciğer Marşı”nın ezgilerini çalarken Bahri Dinar Başkanımız bir pankart açtı ve ilgili tüm makamlara seslenerek “DÜNYA TAVA CİĞER GÜNÜ İSTİYORUZ” mesajını verdi.

Edirne’yi tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği’nin lokomotifi hiç tartışmasız Edirne sevdalısı kardeşimiz Bahri Dinar’dır. Bahri Dinar yüzlerce televizyon programında görev alarak ve de yüzlerce yaygın gazete ve dergiler röportajlar vererek Edirne’nin tanıtımı için adeta saçını süpürge etmiştir.

Bu kongre meselesi ile Edirne sevdalısı güzel insan Bahri Dinar’ı bir kez daha içtenlikle kutluyor, başarılarının devamı için sağlık ve afiyetler diliyorum.

İyi ki varsın Bahri Dinar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.