Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümünü pazar günü  kutluyoruz.

Edirne düşman işgalinden en çok çile çekmiş bir il. Daha önceleri Rusların Bulgarların  işgaline uğramış. Balkan Savaşında Sarayiçine toplanan halkın bir bölümü yaşamını yitirmiş, bazıları ağaç kabuklarını yiyerek hayatta kalmayı başaran insanların yaşadığı bir bu kent Edirne.

Tüm güçlüklere rağmen kentine her zaman  sahip çıkan, demokrasiye bağlı  insanların yaşadığı bil ilin güzelliği tartışılmaz.

Onun için bizim halkımız kurtuluş bayramına çok değer verir ,büyük  ilgi gösterir.

Zira,  hemen hemen her hanede  düşman  işgallerde canını veren savaşın  çilesini çeken insanlarımız olmuştur. Onların torunları Cumhuriyetin değerin çok iyi i bilir.

Bazılarının yaptığı gibi Cumhuriyet ve ülkenin kurtuluşunu sağlayan önderlere karşı tavır almaz.

Cumhuriyetine sahip çıkar. Edirne halkı bir kez daha böyle mutluluk dolu bir gün yaşadı       

---------------------

FETO YURDUNA ÖĞRETMENEVİ

Daha önce yıkılan öğretmenevi konusunu köşemde defalarca gündeme getirdim.

Bu binanın yıkılması konusundaki  muammanın  açıklanmasını istedim.

Bundan sonuç alamadım. Sağ olsunlar Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Eğitim İş  Sendikası Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar  bu konuya sahip çıktı. Bu sorunla  ilgilenildiğini binanın yıkılma nedenini  araştırılacağını söylediler.Bu memnuniyet verici bir durum.

Gelişmeler konusunda açıklama yapan  Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar,Edirne  Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’ın   İl Genel Meclisi toplantısında  konu hakkında açıklama yaptığını, kendisinin de Milli Eğitim Müdürü Cırıt’a  konuyu ilettiğini söyledi.Yıkılan öğretmenevi yerine   yeni bir yer bulunmuş.   Öğretmen Evi olacak yerin  ise  daha önce Feto yurdu olup daha sonra  Edirne Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen, Ruziye Tuzcu Kız Öğrenci Yurdu olduğunu söyledi.

Kendisine Öğretmenevinin yine kendi yerinde yapılmasını önerdim.  Müdür, yeni bina için  ödeneğin olmadığını söyledi.

Öğretmenevi olacak binayı Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu ile birlikte  görmek istedik,  binada kimse yoktu göremedik” dedi.

Eğitim İş Şube Başkanı  Zobar’ın ifadesine göre  durum bu aşamada.

Ayrıca eski öğretmenevinin yıkılmasının arkasından gerçek nedenlerin kafalarda yarattığı soru işareti ise  hala devam ediyor. Dilerim bu konuya da açıklık getirilir.

Her şeye rağmen basının büyük ilgi gösterdiği bu konunu gündeme gelmesi memnuniyet verici…….

HALKIN AKLIYLA ALAY EDİLMESİN

Siyasilerimiz mahalli seçim yaklaştıkça birbiri ile ittifak yarışına girdi.  İttifaktan yana olan bu partiler bir süre önce “kimse ile ittifak yapmayacağız, her parti kendi adayları ile seçime gireceğiz” açıklamasını yapmadılar mı?

Peki ne oldu da  kısa zamanda  bu kararları değişti?

Böyle tutarsız birbirinin zıddı olan  kararlar verme ile insanların aklıyla alay mı ediliyor?

Bu durumda olan partilere halk nasıl güven duysun.

Şimdi başka partilerle ittifak yapacağınızı söylüyorsunuz.

Sizlere oy veren halk sizin bu değişken tavrınızı acaba nasıl değerlendirir?

Eminim ki, seçim günü geldiğinde halk kendi iradesiyle en doğru kararı verecektir.

Üzücü  olan  şu, halkı dikkate almadan  ve bir süre önce kamuoyunu duyurdukları kararları unutarak.” Ben yalnız başıma seçime girme cesareti gösteremiyorum.

Her ne kadar daha önce tek başımıza seçime gireceğimizi açıklamış olsak da bu hatalıdır. Partimiz başka partilerin desteğini alarak seçime girmek zorundayız”  görüntüsü vermeleri halkın kararın hiçe saymak   olmuyor mu?

 Bu aslında  geçmişte bazı politikacıların dediği gibi “ Dün dündür, bugün bugün” anlayışının  bugünde devam ettiğini gösteriyor.

Politikacılar halkla adeta alay edercesine kendi başlarına karar veriyorlar. İnanıyorum ki, halk bunun iyi değerlendirecek. Kendi iradelerini  dikkate almadan fikir değiştiren partilere seçimde  gereken dersi verecektir.Haberleri ola……

ALFABENİN TUM HARFLERİNİN KULLANILDIĞI CÜMLE

Bir fesleğeni çam ağacının altındaki sarışın yargıcave yanındaki ojeli tırnaklı  upuzun hanıma veriniz.

ÖZLÜ SÖZ

 Bir kişi sözünüzü  tamamlamadan   sizin  söylediklerinizi  destekler veya karşı çıkarsa  o gerçek dostunuz  olamaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.