Tarihi güzellikleri ile Avrupa  sınırında  yer alan Edirne’nin ismi ile anılan Kırkpınar yağlı güreş organizasyonu bu yıl 27 haziran günü başlayıp üç temmuz pazar günü sona erecek.

 Dünya’da en eski spor organizasyonları sıralamasında  Maraton’un ardından ikinci sırada yer alan Kırkpınar güreşlerinin bu yıl 661’ncisi gerçekleşiyor.

Edirne Belediyesi personeli bu etkinliğin en iyi şekilde gerçekleşmesi için günler öncesinde çalışmalara başladı. Ülkemizin en çok katılımla gerçekleşen  güreş organizasyonu olan Kırkpınar’a yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda   güreş  sevdalıları katılıyor.

Bir hafta süresince  kentimiz  on binlerce misafirle  şenleniyor.

Ülkemizin ve dünyanın dört bir yöresinden gelenler  güreşlerin dışında kentimizin tarihi güzelliklerini de görme imkanı buluyor.Bir  hafta süresince  Edirne nüfusu  katlanmış oluyor.

 Edirne’nin en iyi  tanıtımı ve turizmin gelişmesi  için  Kırkpınar etkinlikleri çok önemli bir fırsattır.Bu  günlerde kentimizde yaşayan  herkese  önemli görevler düşüyor.

Gelen konukların kentimizden olumlu izlenimlerle ayrılması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Edirneliler yurdun dört bir yanından gelen vatandaşlarımızla  oturup sohbet etmeli .Kalıcı dostluklar kurulmalı. Misafirlerin Edirne hakkında merak ettikleri konular hakkında bilgi verilmeli:

Eğer merak edilen  konularda bilgi sahibi değilsek yararlanacakları yerlere yönlendirtmeliyiz.

Kısaca, bu güzel kentte huzur içinde yaşamını sürdüren herkes Kırkpınar haftası süresince bir fahri turizm elçisi gibi kentimizin en iyi şekilde tanıtımına katkı  yapmalı,bunu görev bilmeliyiz.

Çünk,ü şunu unutmamak gerekir ki,Edirne’den mutlu ayrılan  bir misafir, daha sonra  başka turistlerin de kentimize gelmesini sağlar.

Bu arada gelen misafirlere zarar verecek hareketlerde bulunanlara engel olunmalı, buna fırsat vermemeliyiz.

Gerektiğinde bu tavırda olanları ilgili yerlere duyurmalıyız.

Böyle, günahı,sevabı ile Edirne’ye mal edilen etkinliklerde hata yapma ,kentimize zarar verme lüksümüz yok.

------------

EDİRNE BELEDİYESİNE YARDIMCI OLALIM

Böyle  büyük organizasyonu her sene  tek başına üstlenen Edirne Belediyesi personeli hafta süresince gece gündüz çalışarak  en iyi hizmeti verme çabasında

Kısıtlı imkanlarla  sürdürülen bu görev sırasında olabilecek aksaklıkların giderilmesinde halkımız belediye personeline destek olmalı.İşlerini kolaylaştırmalı.Köstek olmak isteyenlere Edirne’yi kötü göstermek isteyenlere fırsat vermemeliyiz.

Her yıl düzenli bir şekilde yapılan Kırkpınar yağlı güreş etkinlikleri  günahı ve sevabı ile Edirne’ye mal edilir.

Edirne belediyesinin görevinin de çok zor olduğunu, bunda davulun kendi omuzlarında tokmağın başka ellerde bulunduğunu   akıldan çıkarmamalıyız.

Bu arada esnaflarımıza  da büyük görev düşüyor.Onlar da kentimizin en iyi şekilde tanıtımına katkı yapmalı.Alışverişlerde yerli ve yabancı ayrımı yapılmamalı.

Toplu taşıma araçlarında görevli şoförlerimiz   kentimize gelen misafirler bir yeri sorulduğunda kendilerine yardımcı olmalı. Mahalli basınımız da  Edirne’nin ve Kırkpınar’ın  en güzel şekilde tanıtımına katkı yapmalı .

Kentimize gelen basın mensuplarına  şehrimizi güzellikleri tarihi dokusu   ve merak ettikleri konular hakkında bilgi vermeliyiz .

Kırkpınar Edirne tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu akıldan çıkarmamalıyız.

Edirne Belediyesinin de gelen misafirlere tarihi güzelliklerimizi tanıtmada turlarla katkı yapmasıyla Kırkpınar’ı her zaman olduğu gibi yüzümüzün akıyla tamamlayacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.