7 LİRALIK DOMATES, İSYAN ETTİRDİ

Domatesin kilosunun tezgahlarda 7 liraya dayanması, vatandaşları isyan ettirdi.

7 LİRALIK DOMATES, İSYAN ETTİRDİ

Domatesin kilosunun tezgahlarda 7 liraya dayanması, vatandaşları isyan ettirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2017 Çarşamba 10:11
7 LİRALIK DOMATES, İSYAN ETTİRDİ

    Son dönemlerde hızlı bir şekilde yükselen domates fiyatları vatandaşları isyan ettirdi. 7 liraya ulaşan domates fiyatından şikayet eden vatandaşlar, 'fiyatların uçtuğunu' dile getirdi. 
    ERCAN: “EN SON 2,95'TEN ALMIŞTIM”
    Alışveriş yapan Şinasi Ercan isimli vatandaş; “En son domatesi 2 lira 95 kuruştan almıştım. Bugün fiyatlar uçmuş. 7 lira olmuş neredeyse domates. Bu fiyatların Rusya'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Yapılan antlaşmayla ilgili. 15 gün önce Rusya'yla antlaşma yapıldı. Rusya'ya domates Matadorbet ihracatı çok fazla olacak. Domatesin sezonu da bitiyor. Serada yetişen domatesin fiyatı tabii ki artacak ama 7 lira çok para.” dedi.
    YILDIRIM: “KORKUNÇ BİR RAKAM”
    Edirne'de işletmecilik yapan Murat Yıldırım ise;  “Geçen hafta 3 lira ila 3 buçuk liraya aldığımız domates bu hafta 7 lira olmuş. Bir ticaretçi olarak bizim menülerimize zam yapmamız söz konusu değil. Biz zor durumda oluyoruz. Bunu restoran müşterilerimize yansıttığımız zaman pahalıya geliyor. Biz işletmeci olarak daha çok salata satıyoruz. Gerçekten çok korkunç bir rakam.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.