Bu yanlışlık ne zaman düzelecek ?

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Selim Kaya, emekli maaşları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu

Bu yanlışlık ne zaman düzelecek ?

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Selim Kaya, emekli maaşları ile ilgili yazılı açıklamada bulundu

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Şubat 2018 Pazartesi 10:11
Bu yanlışlık ne  zaman düzelecek ?

    Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Selim Kaya, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Emekli maaşlarıyla ilgili her yapılan düzenleme, maaşı daha da aşağı çekiyor. Önce Yaşar Okuyan, sonra da Faruk Çelik dönemindeki değişiklikler, resmen emeklilerin kâbusuna dönüştü. Normal şartlarda prim ödedikçe emekli aylığının artması gerekirken, prim ödedikçe maaş da düşüyor. “En düşük SSK aylığı 1570 TL, en düşük Bağ-Kur aylığı 1406 TL” dense de, 2000 ve dahi 2008 sonrası hizmetler için bağlanan aylıklar 621 TL'ye kadar indi. Emekli, alenen sefalete mahkûm edildi” dedi. 
EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSELECEĞİNE DÜŞÜYOR                                     Bets10                                                     
Selim Kaya devamla;  “SGK reformlarındaki değişliklere işaret ederek, “Yaş beklemeyip çalışmaya devam eden vatandaşın 2008 yılından toplamda 5 bin gün asgari ücretten prim ödemesi varsa, bugün emekli olduğunda alacağı maaş 800 lira civarında oluyor. Yani yüksek emekli aylığı almak için yıllarca çalışan birinin normale göre alacağı maaş nerdeyse yarıdan da fazla düşüyor. Acilen hükümetin 2008 yılında yapılan reformunu güncellemesi gerekir. Yeni bir düzenlemeyle düşen emekli maaşlarının yerine ödedikçe artan bir emekli maaş sistemi kanunlaştırılmalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.