Geçim derdinde olan insanlarımız birkaç aydan bu yana seçim derdine düştü.

Aslında herkes değil elbette.

Geçim derdi yüksek olanlar; “seçim karnımı mı doyuracak, ben bakarım işime” diyerek seçimi aklından bile geçirmeyenlerin yanı sıra, gerek parti gerekse de adayların sempatizanı olup ona destek vermeyi ve kazandığı takdirde bir şeyler elde edebileceğini hesap edenler oldukça yoğun günler yaşadılar.

Bizlerde basın mensupları olarak tarafsızlık ilkesine bağlı kalmak kaydıyla yoğun haber trafiği için de çok olmasa da yorulduk galiba.

Basını ile iletişim kurmayı ve haber servisini çok iyi başaran ekipler kurmuş olan adayların haberleri basında fazla görülüyor olması bazı haksız ithamlara neden olsa da, böyle zamanlarda bunlar olur diyerek benim gibi geçiştirmeye çalışan kardeşlerimiz oldu tabiî ki.

Hepsi olmasa bile birçoğu Gazetelere ve Haber sitelerine verdikleri ilanlar ile hem reklâm ve tanıtımlarını yaparken fatura karşılığı ödedikleri az miktarda da olsa paralar ile Gazeteler ve Sitelere yardımcı olmaya çalıştılar.

Ama şunu kesin kez söyleyebilirim ki; haber karşılığı bir para talep eden bir tek kardeşimin bile mevcut olabileceğini tahmin etmiyorum.

Bunları bazı olumsuz düşünce sahibi kişilerin bilmesi için yazıyorum.

Öyle veya böyle seçimler sona erdi.

Yazımı sonuçlar açıklanmadan önce yazıp gönderdiğim için sonuçlar ile ilgili bir şey yazmam mümkün değil ama bundan sonraki günlerde gerek propaganda çalışmaları dönemini gerekse de seçim dönemini konu alan yazılarımızın devam edeceğini belirtmek isterim.

Hayırlı ve uğurlu olsun Edirne’miz için.

Çünkü bu seçimde herkes kendini iddialı görebiliyor.

Farklı bir seçim dönemi yaşadık aslında.

Bazı partiler yapabilecekleri her şeyi yaptılar bana göre.

Karşı tarafı yıpratmak adına o kadar kendileri için avantaj, rakipleri için dezavantaj teşkil edecek propaganda konuları ortaya attılar ki;”Edirne’de böyle bir seçim dönemi yaşamadım” dedirtti birçok kişiye.

Ne kadar yararlı oldu sonuçta bunu görmek mümkün tabiî ki.

Seçimler de sakin bir ortamda geçti ve Edirne’mize özgü olan huzur, güven ve sakinlik içinde geçen bir mutlu Pazar günü yaşadı Edirneliler.

Sandıklarda herhangi bir olayın yaşanmamış olması da şehrimizin bu konudaki hassasiyetini göstermesi bakımından büyük önem taşıyor elbette.

Bir konuda birçok kişiden şikâyet aldığım için bahsetmek istiyorum.

Hangi sandık bölgesine yani okula gitseniz sizi daha dış kapıda azaları ile birlikte on kişiye yakın beş altı muhtar adayı karşılıyor ve elinize oy pusulalarını tutuşturuyor.

Yani bir anda kişinin başına yirmiden fazla insan toplanmış oluyor.

Birde yapacaklarını anlatmaya başlayan adaya saygısızlık olmaması için bekleyerek geçirdiğiniz süreyi koyduğunuzda gerçekten de sıkıntı verici bir durum oluyor.

Vatandaşların en çok rahatsızlık duyduğu durum bu oldu seçim günü

Eh..muhtarlık revaçta şu an için.

Hem maddi hem de manevi açıdan oldukça tatmin edici imkânlar sağlıyor bu görev.

Geçmişte muhtar bulmak zordu ve bir Muhtar en az on beş yirmi yıl görev yapardı.

Hatta rahmetli olduktan sonra başkası göreve gelirdi.

Oda bin bir nazla tabiî ki.

Şimdi kıran kırana mücadeleler yapılıyor ve her mahalle için beş on tane aday çıkıyor.

Maaşlar iyi, primler devlet tarafından ödeniyor,

Cumhurbaşkanı ile bile sık sık toplantılara katılarak manevi haz yaşanıyor olması sanırım cazibeyi arttıran en önemli faktörler oluyor.

Neyse seçimler ile ilgili daha pek çok yazılar yazacağız.

Şu anda bu yazımı okurken sonuçları biliyoruz olacağız tabiî ki.

Ama bu sonuçların değerlendirmelerini hafta boyunca yazarak sizlerle paylaşacağım.

Seçimi kazanarak görev üslenmiş olan Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine, İl Genel Meclis Üyelerine ve Muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.

Edirne’miz ve kendileri için hayırlı olsun.

Seçim bitti sıra Geçimde..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.