Bu ölümcül hastalık gündeme geldiğinden bu yana kolanyayı yanımızdan ayırmıyoruz. Alkol türevi ürünler  bu hastalık için derde deva gibi geldi.

Bu ürünün en önemli ham maddesi şeker pancarından elde ediliyor. Şeker fabrikalarının birbiri ardına özelleştirilmesi açıkça satılmasıyla ülkemiz yurt dışından döviz ödeyip alkol almak zorunda kaldı. Bu durumu  gören fabrikaların satışına alkış tutanlar acaba ne düşünüyorlar. Devlet kuruluşlarının ülkemiz için ne kadar  önemli olduğunu böyle başımıza bir felaket geldiği zaman  mı anlayacağız. Yine bu ölümcül hastalık bir başka kurumun kapatılmasının da ne kadar hatalı olduğunu gösterdi, o da Hıfzı Sıhha Kurulu'nun kapatılması oldu. Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan bu sağlık kuruluşu birçok salgın hastalığını o hastalık için aşıların bulunmasını sağladı. Avrupa ülkeleri bu tür hastalıklardan kırılırken bizim ülkemizde üretilen hastalığı önleyen aşılar sayesinde tehlikeyi ucuz atlattık. Yaşı altmış aşkın olanların omuzlarında çizilençi çiçem  aşılarının izleri vardır. Ülkemizde sağlık imkanlarının çok kısıtlı olduğu bir zamanda kurtuluş önderlerimizin ne kadar ileri görüşlü olduklarını böyle başımız dara düştüğünde daha iyi anlıyoruz.

Dileğimiz o ki bu olanlar aklımızı başımıza getirir kapatılan  kamu kurumlarının ne kadar önemli olduğu kafalara dank eder. Kamunun felaket anlarında başvurulması gereken tek yer olduğunu anlamış oluruz. Atalarımız bir serencem bin nasihatten iyi olacağını boşuna dememişler.

YENİ BiR DÖNEM GELECEK

Başımıza gelen bu bela eninde sonunda bitecek. Bunun faturasını tüm ülkeler gibi  bizim ülkemizde ödeyecek. Daha önceleri çok güçlü görünün bazı kurumların bu hastalık karşında ne kadar güçsüz oldukları ortaya çıktı. Bu tür belalara halkın bağışıklık olduğunu, bir zarar gelmeyeceği görüşünde olanlar bu kararlarını gözden geçirecekler. Bilme  dayanmayan hurafelere bu tür sorunlara çözüm olmayacağını herkes kabul etmeli. Teknolojinin her sorunun çözümünün tek kaynağı olduğu, buna karşı olanların da anlayacağı şekilde görüldü. Bu felaket bugüne kadar insanı dikkate almayan yatırımlarının ülke ekonomisini ne hale getirdiğini dikkate almak zorunda kalacaklar.

"Halk nezdinde yok devlet gibi. Olmaya devler bir nefes sıhhat gibi." Kanuni Sultan Süleyman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.