Bölgemizin bugüne kadar çözüme kavuşmayan sürüncemede kalan , sorunları var.

Bunların siyasilerimize özellikle iktidar sahibi olan partilere iletilmesi çözüm yollarının bulunması gerekiyor. Bugünlerde ortalık toz duman.  Mahalli seçimler  mahalli  seçim olmaktan çıktı adeta  genel seçim havasına büründü.

Seçime katılacak mahalli yönetim adayları yerine sanki onlar göreve gelecek gibi  meydanlarda daha çok  liderlerin sesleri duyuluyor.

Bu geçmiş yıllarda rastlanılmayan bir durum.

Bakıyoruz,  Edirne’ye iktidar partisinin bakanlarından ve üst yöneticilerinden biri  gidip diğeri geliyor. Edirne bugünlerde çok  gözde bir il konumuna geldi.    

Özellikle, AK Parti Edirne’de seçimi kazanmak için tüm imkanlarını seferber etti.

Seçimde başarılı olmak için vaatler birbiri ardına sıralanıyor.

Aslında bundan Edirnelilerin yararlanması gerekir.

Mahalli seçimlerle iktidar değişmeyecek. Sadece mahalli yönetimler belirlenecek. Edirne’de iktidarı muhalefetiyle yapılan vaatleri değerlendirip bunu kentimizin yararına kullanmalı.

Bundan tüm halkımız yararlanacak.

Kente yapılacak eksik kalan hizmetlerde parti farkı, iktidar muhalefet gözetilmemeli.

Bugünlerde bakıyoruz, Selimiye yanındaki çirkinlikten bahseden yok.

Gelen üst yöneticilere bu durumun  kendilerine  iletilip  iletilmediğini bilmiyorum.

Bu sorun iktidarın oluru ile çözümlenecek.

AK Parti  Belediye Başkan adayının  bu sorunu gündeme getirmesini ve çözümü konusunda oluru alması ona artı puan getirecektir.

Bir diğer konu ise ilimizdeki tarım arazilerinin el değiştirmesi,tarlaların  ne olduğu belirsiz kişilerin malı olması.

Bunun altında ne yatıyor?

Kimler aracıları kanalıyla verimli topraklarımızı sahipleniyor?

Bölgemizde topraklar el değiştirirse bir süre sonra bunları alanların tarlalarda çalışacak kişileri başka yörelerden devşirmeyeceğini kim garanti edebilir.      

Siyasilerimiz parti ayrımı gözetmeksizin bu konuyu gündemde tutmalı. Topraklarımız bizim olmazsa olmaz gelir kaynağımız, ekonomimizin can damarı. Topraklar giderse biz de gideriz.

Yöre halkının etkinliği kalmaz. Bugün soruna ilgisiz kalıp gelişmeler karşısında seslerini çıkarmayanlar, yarın bölgenin insan profili değiştiğinde kaçacak delik ararlar.

Bugün yetki sahibi olanlar koltuklarını kaybederler.

 Bir diğer konu bölgemize yatırım yok, işsizlik artıyor. Gençlerimiz iş bulabilmek için başka illere gidiyor. Köylerimiz boşaldı, sadece ihtiyarlar kaldı. Bu köylerdeki tarlaların işlenmesini de olumsuz etkiliyor. Trakya köylerinin eski neşesi kalmadı. Köyler adeta suyu çekilmiş değirmene döndü.

Bölgemizdeki bu olumsuz gelişmeleri görüp ellerini ovuşturanlar   bu verimli topraklara  çöreklenmek isteyen çevrelerin olmadığını kim iddia edebilir. Trakya bölge halkı kendi ortak sorunlarına  sahip çıkmalı. Tüm kuruluş temsilcileri, siyasiler kenetlenip  bölge yararına olacak hizmetlerde kenetlenmeli. Kimse birbirinin kuyusunu kazmamalı.

Bakıyoruz, mahalli yönetimde aday olanlar bölge sorunlarını gündeme getirip çözüm arama yerine birbirine çamur atmakta yarış ediyorlar.

Bu kavgalar halka da sirayet ederse yarın  halk arasında kamplaşmalar artar. Mahalli siyasilerimiz  parti üst yöneticilerinin birbirini karalayan  söylemlerini dikkate almamalı.

Trakya halkına dostluğu zedeleyecek davranışlar yakışmaz. Bölge halkımız dostluğu her şeyin üzerinde tutmuştur.

Halk arasında nifak sokmanın zararlarını geçmiş yılları hatırlayanlar bilirler.

Bu kamplaşmadan en büyük zararı yine halkımız gördü.

Bu yola başvuranların siyasette her şeyi mubah sayanların tuzu kuru.

Yarın hiçbir şey olmamış gibi  yine yollarına devam edecekler olan yine halka olacak.

FATİH SULTAN MEHMET’İN  FARKI

Osmanlı Padişahları arasında Fatih Sultan Mehmet’in ayrı bir yeri ve önemi vardır.

O sadece Ortaçağı sona erdirip Yeniçağı başlatmakta kalmadı. İmparatorlukta yaptığı yeniliklerle örnek bir padişah olduğunu gösterdi.

İlk  resmini yaptıran Padişah Fatih Sultan Mehmet olmuştur. İstanbul’u aldıktan sonra Bizans halkının zarar görmesini engellemiş, yazdığı fermanlarla bir padişah olmasına ve her şeye hükmetmesine rağmen topluma verdiği  önemi ile  bugünkü ülke yöneticilerinden daha duyarlı olduğunu göstermişti.

Onun  örnek alınması gereken sözlerinden biri Selimiye Camisi  önündeki  Şahi Topları ve heykelinin önündeki kitabesidir.

Oradaki sözlerinde  Fatih Sultan Mehmet şöyle diyor ,” İnsanlara inancıyla ilgili Allahın kula  soracağı sorular sormayınız?

“ Bir ihtiyacın, bir sıkıntın var mı, aç mısın  susuz musun?” gibi sorular  sorun” deniyor

Orta çağda bugün medeni geçinen   Avrupa   ülkelerinde   yönetenlerin kaç tanesi  Fatih Sultan Mehmet’in halka karşı  bu duyarlılığını göstermiştir.

Avrupa’da mezhep savaşlarının olduğu,  medeniyetin zerresinin bulunmadığı  bir dönemde  bir Türk Hakanı  halkına karşı sevgi ve saygısını bu sözleriyle göstermiştir.    

Bu sözler bugünkü yöneticilere adeta ders verecek niteliğinde  değil mi?

İLK METELİĞİ  2. MAHMUT BASTIRDI

Tarihimizde ilk metelik, 1883 yılında Osmanlı Sultanı 2. Mahmut’un tahta çıkışının yirmi beşinci yıldönümü onuruna çıkarıldı.

Ayarı düşük olan bu kara beşliklere  “ Metelik” denilmeye başlandı.

Çeşitli zamanlarda bastırılan 10 ve  5 paralık “ yeni metilikler” bozuk para  sakıntısını karşılayamaz  duruma gelince 1910 yılında 40,20,10, ve beş  paralık  olmak üzere  nikel metelikler basıldı.

FIKRA

AÇIKGÖZ ASKER

Bir gün Bismark, savaşta yararlılık gösteren bir askere madalya takarken;

“ Asker, yüz altın mı istersin yoksa madalyayı mı?”

Asker “ madalyanın kıymeti nedir” diye sorar.

Bismark: “ maddi kıymeti aşağı yukarı  üç altın eder” diye yanıtlar.

Bunun üzerine asker: “ öyleyse 97  altınla madalyayı istiyorum” der

************************************************

ATASÖZÜ

Çocuklar şekerle oyuncakla,  büyükler ise yeminle aldatılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.