Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteği ile Girişimci Başkanları Elmas Aslan’ın Başkanlığında çalışmalarını sürdürmekte olan ve Edirneli ev hanımlarından oluşan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Grubu, halen Cumartesi Pazarı alanında yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar.

İlk kez Kadın Girişimciler Grubu’nun 20 kişiden oluşmasını sağlayan, Bulgaristan göçmeni 1965 doğumlu 53 yaşındaki Elmas Aslan ile Cumartesi Pazarı alanında, küçük bir söyleşi yaptık. Bulgaristan’daki hanımlardan aldıkları girişimcilik örneklerinden sonra, Edirne’de de böyle bir aktiviteyi gerçekleştirme fikrinin kendisinde doğduğunu söyleyen Başkan Elmas Aslan’a bunun nedenini sorduk. O da bunu kısaca şöyle yanıtladı:

_’’Evimizi, mutfağımızı çok sayıda doğal olmayan ve sağlığımızı tehdit eder hale gelen, bazı yiyecek maddeleri doldurmaya başladı. Bunların yerini alacak sağlıklı gıdalarımızın, ancak özellikle köylerde oturan ve doğal bitkiler ekip yetiştiren, biber, patlıcan, domates, sebze ile meyve, buğday gibi çok doğal  olan bu ürünleri, evlerinde yenebilecek sağlıklı gıdalar haline getiren köy hanımlarımıza, bunları pazarlayacakları bir alan oluşturmayı düşündük. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yetkililerine ve Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan’a bu konuda başvuruda bulunduk. Sayın Başkan Cumartesi Pazar yerini bizlere Pazar günleri kullanmak üzere izin verdiler.

Bizler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Grubu olarak, hanımlarımıza gösterdikleri memnuniyet verici davranışlarından ötürü, Sayın Başkan’a sonsuz teşekkürlerimizi ve saygılarımızı bir kez daha sunuyoruz.’’

Girişimci Başkan Elmas Hanıma teşekkür ederek yanından ayrıldıktan sonra, hemen yanlarındaki bir reyonda bazlama, akıtma ve lokma pişirerek Edirnelilere satan, Merkez Yenikadın Köyü’nden 58 yaşındaki Seher Tosun hanımın yanına gittim. Kendisine kolay gelsin dedikten sonra teşekkür etti ve konuşmamıza şöyle başladık:

-‘’Seher hanım! Bu işi yapmanızdaki amacınız nedir?

-Öncelikle aile bütçemize yardımcı olmayı düşündüm. Daha sonra ise Edirnelilerin doğal köy ürünlerini yiyerek, sağlıklı gıdalar almalarını istedim. Diğer bir amacım ise; gelirimizin az olması nedeniyle, aile bütçemize katkıda bulunmayı amaçladım.

-Pekiyi, aile bütçenize umduğunuz kadar bir gelir katkısında bulunabiliyor musunuz?

-Evet. Yaptığım bu doğal yiyeceklerden iyi havalarda haftada 1000 TL. gelir elde ediyorum. Bu gelir kötü hava şartlarında 500 TL.’ye kadar düşüyor. Ama ben, elde ettiğimiz bu gelirlerden çok memnunum.’’

Seher hanıma da teşekkür ederek, Girişimci Kadınlar Grubu reyonlarından ayrıldım.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.